Iznenađenje

Russell iskoristio svoju priliku i slavio u Austriji

Pet krugova prije kraja došlo je do kontakta vozača Red Bulla Maxa Verstappena i McLarena Lando Norrisa. Norris je odustao, Verstappen je bio na kraju tek peti, dok je slavio George Russell.
Sport / Ostali sportovi | 30. 06. 2024. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Mercedesa, George Russell iznenađujući je pobjednik VN Austrije. Verstappen je uvjerljivo vodio dvije trećine utrke, ali spora promjena guma od 6.5 sekundi otvorila je vrata Norrisu koji ga je sustigao i krenuo napadati u posljednjih dvadeset krugova. Na kraju je odluka pala u 64. krugu kada je došlo do kontakta Lando Norrisa i Maxa Verstappena pri čemu su oba završila s puknutim gumama.

Trudili su se vratiti obojica, ali nije išlo, Norris je morao odustati. Sedam krugova prije kraja utrke. Uz to, Verstappen dobio deset sekundi kazne zbog kontakta s Norrisom. Piastri je prestigao Sainza za drugo mjesto, čime se kompletirao poredak na postolju.

Verstappen je držao sve pod kontrolom

Nije izgledalo da ćemo imati takvu završnicu utrke, s obzirom na to da je Verstappen već na startu obranio prvu poziciju, dok je
Leclerc u prvom zavoju imao kontakt s Piastrijem pri čemu je oštetio prednje krilo. U šestom krugu Sainz je prošao ispred Hamiltona na četvrto mjesto nakon što je Lewis dobio upute ekipe da ga propusti zbog starta kad je izvan staze Hamilton prošao ispred njega. U 21. krugu su vodeći počeli ulaziti u boks – prvi je ušao Hamilton, a pratio ga je Perez. Oba su prešla na tvrde gume.

Sporija promjena guma u Red Bullu

Lewis je dobio pet sekundi kazne jer je presjekao liniju na ulasku u boks. Kako se bližila završnica utrke, tako je Norris sve više prijetio. Na ruku je Norrisu išla činjenica da je Verstappen nešto sporije mijenjao gume, pa je dvadesetak sekundi prije kraja zaostatak Britanca za Nizozemcem bio skoro manji od sekunde.

U 59. krugu Norris se uspio u trećem zavoju probiti ispred Maxa, no preskočio se i proklizao izvan staze. Prethodno je Lando dobio crno-bijelu zastavu zbog kršenja limita staze. Odmah je vratio poziciju Maxu, te se borba nastavila.

Kontakt Verstappena i Norrisa 

Pet krugova prije kraja došlo je do već opisano kontakta dvojice vodećih što je naravno iskoristio Russell. Max Verstappen je bio peti, Hülkenberg odličan šesti, dok su se nakon njih poredali Perez, Magnussen, Ricciardo i Gasly. Ovo je druga pobjeda u karijeri za Georgea Russella u karijeri, ukupno 126 u karijeri za Mercedes.

Kopirati
Drag cursor here to close