VN Španjolske

Verstappen ne posustaje, danas je slavio po 61. put u karijeri

Ovo je 61. pobjeda u karijeri Maxa Verstappena, četvrta na stazi na kojoj je upisao prvu u karijeri 2016. godine.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2024. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirisalo je na moguću uzbudljivu utrku. Lando Norris je odmah na startu utrke ispustio pole, George Russell se probio na prvo mjesto, pored njega i Verstappena, ali opet vrlo brzo su stvar došle u normalu.

Raspoloženi Russell i Norris 

Ova današnja nije utrka nije bila kao neke prethodne u kojima je dominirao Nizozemac, međutim, kada Max vozi na maksimumu, onda manje pogreške glavnih konkurenata prave veću razliku. Bez obzira je li se radilo o nekim taktičkim, tehničkim.

Russell jeste poveo utrku, ali je Verstappen jako brzo uzvratio, u trećem krugu sjajnim manevrom s vanjske strane prvog zavoja. U tim trenucima i dva Ferrarija su vodila borbu za peto mjesto, pa su obojica čini se malo pretjerala. Sainz je prestigao Leclerca, nakon kontakta njegovog prednjeg lijevog i Sainzovog desnog zadnjeg točka.

Verstappen drži utrku pod kontrolom 

Relativno rano se krenulo ulaziti u boksove, tek se nakon 25.kruga pored mogao posložiti. Na stazi je situacija bla sljedeća. Vodio je Verstappen ispred Russella, Hamiltona, Sainza, Norrisa, Gaslyja, Leclerca, Ocona, Pereza, Piastrija. Norris je prošao Sainza, Hamiltona, protiv Russella nije baš išlo glatko, ali je duel Britanaca otišao na stranu vozača McLarena.

U 55. krugu Sainz je propustio Leclerca na peto mjesto. Norris je i dalje nizao brze krugove, ali deset krugova prije kraja je njegov zaostatak bio 5.2 sekunde iza Verstappena. Iako je pritiskao, do kraja utrke nije mogao ugroziti Maxa te je Verstappen došao do nove pobjede ispred Norrisa i Hamiltona.

61. pobjeda u karijeri

Iza dva Mercedesa je završio Ferrarijev dvojac. Peti je bio Charles Leclerc a šesti Carlos Sainz. Na sedmom mjestu je završio Oscar Piastri u McLarenu. Do bodova su stigli Sergio Perez, Pierre Gasly i Esteban Ocon. Ovo je 61. pobjeda u karijeri Maxa Verstappena, četvrta na stazi na kojoj je upisao prvu u karijeri 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close