Kiša i sunce u Montrealu

Jeste bilo uzbudljivo, ali je opet slavio Verstappen

Iako je imao manje probleme na stazi u prvoj polovni utrke, Max Verstappen je na kraju ipak prvi prošao ciljem,
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada na stazi Gilles-Villeneuve u Montrealu imate kišu, onda je utrka obično izuzetno zanimljiva. Nekada naravno kiše bude manje, nekada više. Tako je bilo ovaj put. Na kraju je uz dosta uzbuđenja slavio Max Verstappen ispred Lando Norrisa i Georgea Russella. Dva bolid Ferrarija nisu završila utrku, u tom društvu su bili Alexander Albon, Sergio Perez i Logan Sargeant.

Počelo je uz kišu

Na samom početku utrke imali smo dosta vode na stazi i kišu nešto slabijeg intenziteta. Bez obzira na to, većih problema na startu nije bilo. Russell, Verstappen, Norris, Piastri, Alonso, Hamilton, Ricciardo, Magnussen, Stroll, Leclerc, tako je izgledao poredak nakon prvog kruga. U toj ranoj fazi utrke, vozači Haasa su privukli veliku pažnju. Izborom guma, što je rezultiralo pomjeranjem Magnussena šest mjesta, dok se Hülkenberg probio na deseto mjesto. Naravno problemi za vozače Haasa su postajali sve veći kako se staza sušila.

I Max griješi 

Verstappen je u svom lovu na Russella napravio neke greške, što je iskoristio dijelom Lando Norris. Norris prolazi Verstappena u dvadesetom krugu. Odmah idući krug je bio na repu Russellu. Krajem istog kruga je Russell stradao baš kao i Verstappen prethodni krug. Zatim je na startno-ciljnom pravcu Russell izgubio još jednu poziciju nakon što je skratio zadnju šikanu.

Uskoro stiže žuta zastava, Sargeant se okrenuo na stazi. Većina ide u boks, sigurnosni automobil je na stazi. Ne dugo, baš kao i kiša koja je počela padati u 30. krugu. Desetak krugova kasnije, opet se staza počela sušiti. U 47. krugu Norris je konačno otišao u boks po srednje meke gume. Na stazu se vratio iza Verstappena, i to jedva. Verstappen se za dlaku provukao ispred Britanca.

Velika borba za postolje

Velika uzbuđenja imamo nakon pedesetog kruga. Norris je izgubio poziciju od Russella nakon što je išao nešto šire u najsporijem zavoju na stazi. Onda ide greška Russella, Lando je koristi. Perez je završio u zaštitnoj ogradi, Sainz se izvrtio, stradao je Albon. Sigurnosni automobil je iza sebe posložio društvo, izlaskom s staze Verstappen je odjurio ispred Norrisa, Piastrija, Russella, Hamiltona, Alonsa, Strolla, Tsunode, Ocona, Ricciarda. Finiš utrke donosi dosta uzbuđenja. Prvo imamo kontakt Russella i Piastrija, pa duel dva Mercedesa za treće mjesto. Verstappen upisuje svoju 60. pobjedu u karijeri.

Oscar Piastri završio je peti ispred Aston Martinovog dvojca, Fernanda Alonsa i domaćeg vozača Lancea Strolla, a najbolji rezultat sezone ostvario je Daniel Ricciardo s osmim mjestom. Pierre Gasly i Esteban Ocon osvojili su prve dvostruke bodove sezone za Alpine.

Kopirati
Drag cursor here to close