Još jedan Španjolac

Alcaraz osvojio Roland Garros

Alcaraz je slavio 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2. Nakon četiri sata i 19 minuta igre. Iako je imao skoro isti broj winnera i neforsiranih pogrešaka (52/56).
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2024. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sada na je 100 posto Carlos Alcaraz. Tri finala na Grand Slamu, tri naslova. Na tri različite podloge. Nakon US Opena i Wimbledona, došao je Roland Garros. Toliko važan Carlosu Alcarazu, toliko važan Španjolcima.

Juan Carlos Ferrero je osvojio Roland Garros kao igrač 2003. godine, danas je kao trener do titule odveo Alcaraza. Sasha Zverev je igrao svoje drugo finale u karijeri, drugi put je poražen. Danas je vodio Zverev 2-1 u setovima, ali nije izdržao. U naredna dva seta je uhvatio tri gema.

Alcaraz je slavio 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2. Nakon četiri sata i 19 minuta igre. Iako je imao skoro isti broj winnera i neforsiranih pogrešaka (52/56). Zvereva je mučio drugi servis, osvojio je tek 33 posto poena.

Nakon prvog seta realno nitko nije očekivao da će meč otići u pet setova, da će Zverev napraviti preokret.

Na početku drugog seta Alcaraz je teško sačuvao svoj servis, ali je počeo padati. Dupli break Zvereva i povratak u meč. I ne samo povratak, Nijemac pravi preokret. Jer u trećem setu je Alcaraz vodio 5-2. Na 5-2 ide break Zvereva, još jedan kod 5-5 i Sasha nakon pet vezanih gemova koristi drugu set loptu. Imao je Alcaraz break loptu za 6-6, nije je iskoristio.

U jednom trenutku se Alcaraz žalio na jednu sudačku odluku, kasnije i na podlogu. Jedna lopta, jedan poen u nastavku meča će stvari preokrenuti. U drugom gemu četvrtog seta, jedna loša procjena Zvereva. Jedan lob, Alcaraza. Zverev je pustio lopticu da ga preskoči, nije bilo popravke. Iz gema u gem, Alcaraz je bio sve sigurniji, bolji, Zverev se branio, svaku, pa i onu malu priliku Španjolac je koristio. U četvrtom setu je Zverev imao četiri break lopte, iskoristio je jednu. U petom setu, od peti niti jednu.

Kopirati
Drag cursor here to close