Prvi put u finalu Roland Garrosa

Alcaraz: Bilo je mučenje, uživao sam

Ritam četvrtog seta je nešto drugačiji. Odluka pada na samom kraju, u desetom gemu. I tu kao da je Carlos slomio Sinnera.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je uspio. U svom petom nastupu na Roland Garrosu je izborio plasman u finale. Nakon četvrtfinala, polufinala, sada je napravio korak dalje. Nakon preokreta i maratona koji je trajao preko četiri sata. Na kraju je Španjolac slomio otpor Jannika Sinnera 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Sinner dominirao na početku 

Sjajan meč, puno efektnih poteza, niti jedan set nije bio onako kako to može biti na ovoj vrsti podloge previše dug. Sinner je bo odličan na otvaranju, Alcaraz se tražio, relativno dugo. U tom traženju je četiri puta gubio svoj servis, pa je Sinner uz set došao do vodstva od 2-0 na početku drugog.

Carlos se budi, postaje sve opasniji, jedan ri-break, pa još jedan break, pet vezanih gemova gubi Sinner, Španjolac je definitivno uhvatio priključak. Peti gem trećeg je posebno zanimljiv. Alcaraz ima jednu, dvije, tri, četiri break lopte.

Sinner se izvukao pa je uzvratio i došao do drugog seta. Ritam četvrtog seta je nešto drugačiji. Odluka pada na samom kraju, u desetom gemu. I tu kao da je Carlos slomio Sinnera. Jer Jannik nije mogao ništa napraviti u petom setu. Dupli break, vodstvo od 3-0, to je bilo nešto što novi broj jedan nije nadoknaditi.

Uživao u mučenju

"Najteži mečevi u mojoj kratkoj karijeri su bili ovi protiv Jannika. Meč s US Opena, pa onda ovaj. Jannik je sjajan igrač. Iza Jannika je sjajan tim ljudi, koji sjajno rade i nadam se da ću protiv njega igrati još mnogo, mnogo mečeva poput ovog. Ovo je sigurno jedan od najtežih mečeva sigurno", rekao je nakon meča Alcaraz.

Na konstataciju da je bilo ovo poprilično "mučenje".

"Uživao sam u tom mučenju. To je bio ključ. Ovdje na Roland Garrosu, na šljaci. Dugački poeni, četiri sata na šljaci. Dugački mečevi. Moraš da se mučiš. Rekao sam ljudima u svom timu, da jednostavno moraš uživati u tom mučenju. Mučili smo se obojica. Imao sam grčeve, kao i Jannik u trećem setu. Naučio sam iz prošlogodišnjeg meča protiv Đokovića, da u takvim situacijama morate da nastavite da se borite, ili će vam pobjeda pobjeći. Morate da pokušate da odigrate kraće poene. U četvrtom smo gledali dobar meč, poene i tenis. Presretan sam zbog svega što sam uradio", zaključio je Alcaraz.

Kopirati
Drag cursor here to close