Tenisač bio pod optužbom za zlostavljanje

Zverev i bivša djevojka postigli izvansudsku nagodbu

Listopada 2023. godine, Zverevu je izrečena novčana kazna od 450.000 eura nakon što je optužen da je fizički zlostavljao bivšu partnericu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2024. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već duže vremena Alexander Zverev nosi taj teret na svojim leđima. Od trenutka kada se to dogodilo, od trenutka kada ga je bivša partnerica Brenda Pate odlučila tužiti. Zverev se našao pod optužbom još svibnju mjesecu 2020. godine. Tada ga je Brenda tužila da ju je davio u stanu. Četiri godine kasnije, mediji u Njemačkoj pišu kako Sasha može odahnuti.

"Najbolji njemački tenisač Alexander Zverev riješio je slučaj napada sa svojom bivšom djevojkom. Bio je optužen da ju je davio u stanu u Berlinu u svibnju 2020. Dvije su strane sada postigle izvansudsku nagodbu. Zverev ne priznaje krivnju.", objavio je njemački novinar Jonathan Crane.

Listopada 2023. godine, Zverevu je izrečena novčana kazna od 450.000 eura nakon što je optužen da je fizički zlostavljao bivšu partnericu. Zverev je negirao tvrdnje i uložio žalbu, nakon čega je uslijedilo suđenje.

"Vjerujem u njemački pravosudni sustav. Vjerujem u istinu, također. Znam što sam učinio i znam što nisam učinio. I to je ono što će, na kraju dana, izaći na vidjelo i moram vjerovati u to. Vjerujem da neće izgubiti u ovom procesu. Nema šanse za takav ishod. Zbog toga mogu mirno sudjelovati na turnirima kao inače" govorio je Zverev.

Suđenje je počelo 31. svibnja, trebalo je da bude nastavljeno danas, ali su se i Zverev i njegova bivša djevojka, s kojom ima dijete, složili da okončaju postupak.

"Sretni smo što je dogovor postignut", rekla je Katharina Dierlamm, jedna od Zverevovih odvjetnica u kaznenom postupku.

"Ovo je za dobro djeteta koje imaju zajedno, tako da ima priliku odrastati bez sukoba."

Pateina odvjetnica Kristin Hartmann izjavila je:

"Podnijeli smo zahtjev za nagodbu. Kći je stvarno patila. Sada oboje mogu gledati u budućnost i nastaviti sa svojim životima."

Zverevu je naloženo da plati sudske troškove od 200.000 eura, uz nagodbu koju su potaknuli Pateini odvjetnici zbog zabrinutosti oko njihove male kćerke. Zasad nije poznato što uključuje nagodba, odnosno sadrži li financijski element.

Kopirati
Drag cursor here to close