Napokon u finalu Roland Garrosa

Zverev: Od invalidskih kolica do finala

Ruud je dobro krenuo, odlično, bez većih problema je dobio prvi set, a onda je počeo polako padati. Kasnije je na presici otkrio kako je ustvari imao stomačnih problema.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2024. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnik Carlosa Alcaraza u finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa je Nijemac Alexander Zverev. Zverev je četvrtu godinu zaredom došao do polufinala i napokon je uspio napraviti taj iskorak. Sasha je do svog drugog Grand Slam finala, prvog nakon poraza od Dominica Thiema na US Openu 2020., došao pobjedom 2-6, 6-2, 6-4, 6-2 nad Norvežaninom Casperom Ruudom, koji je u prethodna dva nastupa bio finalist Roland Garrosa kada je gubio od Nadala i Đokovića.

Ruud je dobro krenuo, odlično, bez većih problema je dobio prvi set, a onda je počeo polako padati. Kasnije je na presici otkrio kako je ustvari imao stomačnih problema.

"Krajem prvog seta počeo sam da osjećam neku nelagodnost, bol u stomaku. Teško je u takvoj situaciji zadržati intenzitet i energiju. To me je mučilo. Nisam mogao igrati onako kako sam želio. Ni nakon prvog seta se nisam osjećao dobro. Sasha je igrao sve bolje, ja sam bio sve lošiji. Ne želim da tražim izgovore, ali bilo je frustrirajuće je i razočaravajuće", pojasnio je Norvežanin.

S druge strane, Zverev se prisjetio na sve ono što je prošao u karijeri. Od finala US Opena, do finala Roland Garrosa.

"Na US Openu su bio na dva poena od titule, onda sam završio u invalidskim kolicima ovdje. Sve je to moj put. Samo želim da igram najbolji tenis i dam sebi šansu. Trofej u mojim rukama bi mi značio jako puno. Ili se vratiš jači, gladniji, sa željom da pobjeđuješ još više. Ta 2021. je bila moja najbolja godina na Touru. Nisam osvojio Grand Slam, ali osjećao sam da imam šanse, osvojio sam olimpijsko zlato, više titula od bilo koga na Touru te godine. Ili nekako ulaziš u sebe. Mentalno padaš. Sretan sam što sam bio osoba koja je krenula prvim putem. Evo me. Želim sebi da pružim najbolju šansu. Vidjet ćemo kako će ići u nedjelju".

Kopirati
Drag cursor here to close