Imao je samo 31. godinu

Šok u Norveškoj, preminula hokejaška zvijezda

Prema posljednjim podacima, prije nego li je preminuo, Reichenberg je igrao svoju najbolju sezonu u kojoj je postigao ​​44 pogotka u regularnom dijelu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2024. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stravične vijesti potresle su Norvešku gdje je iznenada preminula tamošnja hokejaška zvijezda Alexander Reichenberg (31). Tužnu vijest potvrdio je i njegov klub Lillehammer na svojim službenim stranicama.

U emotivnom priopćenju opisali su Reichenberga kao jednog od svojih najvećih talenata ikada. Uživao je u zvjezdanoj međunarodnoj karijeri kao profesionalac u Češkoj, Švedskoj i Austriji, a za reprezentaciju Norveške nastupao je od U18 uzrasta pa sve do seniorske momčadi.

Prema posljednjim podacima, prije nego li je preminuo, Reichenberg je igrao svoju najbolju sezonu u kojoj je postigao 44 pogotka u regularnom dijelu. Također je vodio momčad i kao kapetan.

"Nevjerojatno je tužno pomisliti da on više nikada neće moći čuti povike s tribina Eidsiva Arene i da mi koji smo sjedili na tribinama nećemo vidjeti igrača sa širokim osmijehom, ekstra potezom i snažnog udarca. Počivao u miru, "broj 61", uvijek ćeš biti zapamćen kao umjetnik. Naše misli i sućut idu obitelji, djevojci i suigračima" stoji na stranici njegova kluba.

Prije nego li je preminuo, Reichenberg je navodno bio i u pregovorima s drugim klubovima koji su ga željeli angažirati.

Prošlog tjedna portal Nitten.no otkrio je kako je razgovarao s Valerengom, ali kako je postojao i interes iz Danske, Slovačke, Austrije i Francuske.

"Alex je bio sjajna osoba. Poznavao sam ga jako dugo, ali posebno u posljednjoj godini kao sportski menadžer. Bio je jako dobra i poštena osoba. To je jedan od najboljih igrača koje smo imali u hokejaškom klubu Lillehammer kroz povijest", kazao je sportski direktor Lillehammera Lars Bergseng, pa nastavio:

"Ovo se nedavno dogodilo, tako da smo još svi još u stanju šoka. Ovo je nevjerojatno tužno i besmisleno. Dogodilo se potpuno iznenada, ovo jako boli", kaže Bergseng.

 

Kopirati
Drag cursor here to close