Sramota

Sport po naški: Sportašica nema novca za odlazak na svjetsko prvenstvo!

Drugović bi trebala nastupiti u sklopu reprezentacije BiH, a ispred svog kluba, KBS "Radnički" Lukavac, u disciplini kick light do 55 kg.
Sport / Ostali sportovi | 21. 06. 2024. u 10:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada bosanskohercegovačka sportašica Iman Drugović mogla bi ostati bez učešća na Svjetskom WAKO prvenstvu u kick-boksu koje se od 23. kolovoza do 1. rujna održava u Mađarskoj, iako je dobila poziv u reprezentaciju.

Razlog je nedostatak financijskih sredstava za njen odlazak i boravak u Mađarskoj.

Drugović bi trebala nastupiti u sklopu reprezentacije BiH, a ispred svog kluba, KBS "Radnički" Lukavac, u disciplini kick light do 55 kg.

''Nažalost, trenutna ekonomska situacija učinila je gotovo nemogućim pronaći sponzore koji bi podržali mlade natjecatelje na ovakvim velikim događajima. Mi, kao klub, smo prije svega počašćeni prilikom da naša članica sudjeluje na natjecanju ovog kalibra, a svakako polažemo nade da će u najboljem svjetlu prikazati boje naše zemlje i ostvariti što bolji plasman. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 16. kolovoza, a mi bismo voljeli da što ranije otpočnemo pripreme za odlazak i riješimo administrativne procese, kako bi sav fokus mogao biti na Iman i njenom treningu'', priopćeno je iz KBS Radnički.

Pozvali su institucije i društveno odgovorne kompanije da sufinanciranjem odlaska mlade sportašice omoguće njen nastup na ovom značajnom natjecanju.

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) je svjetski priznata kick-boks organizacija koja broji više od 120 pridruženih zemalja sa svih pet kontinenata i glavno je upravljačko tijelo odgovorno za razvoj kick boksa širom svijeta.

''Kick boks je iznimno popularan sport, a u našem slučaju je i način života, te su ovakva natjecanja vrhunac naših zalaganja. WAKO za cilj ima stavljanje u fokus mladih, te je ovo natjecanje prilika na kome će mladi pokazati svoje vještine, talente i osobnosti, a najbolji će biti nagrađeni za sav teški rad koji su uložili u svoje pripreme'', navode iz kluba.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Iman Drugović nedavno je osvojila zlatnu medalju u disciplini kick light na 17. balkanskom kick boks prvenstvu u Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close