Vučić široke ruke

Srbija za olimpijsko zlato daje 200.000 eura, a Hrvati će dobiti pet puta manje

"Za zlatnu medalju 200.000 eura, samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u cijelom svijetu. Time smo vam samo željeli pokazati koliko je to za nas važno", kazao je Aleksandar Vučić.
Sport / Ostali sportovi | 22. 07. 2024. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MN Press / Srbijanski olimpijci kod predsjednika Vučića

Kao što je već odavno poznato, Olimpijske igre počinju 26. srpnja i traju do 11. kolovoza, a susjedna Srbija u Pariz šalje 112 sportašica i sportaša. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je stimulirati borbu za medalje.

"Za svaku nagradu, kao što znate, dan nakon što osvojite medalju, mi svoje obveze izvršavamo. Te obveze više nisu male, za zlatnu medalju 200.000 eura, samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u cijelom svijetu. Time smo vam samo željeli pokazati koliko je to za nas važno", kazao je Vučić.

Hrvatski mediji odmah su se zapitali kako tu stoji Hrvatska?

"Uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu Vlada je odlučila povećati nagrade za vrhunske sportaše, trenere i ostale sportske stručnjake koji sudjeluju u osvajanju medalja za Hrvatsku na najvećim sportskim natjecanjima (...).

"Prema novom pravilniku će tako nagrada za osvojenu zlatnu medalju na olimpijskim, paraolimpijskim ili olimpijskim igrama gluhih umjesto dosadašnjih 27.650 eura iznositi 41.000 eura, nagrada za srebrnu medalju na ovim natjecanjima umjesto 17.300 eura bit će 26.000 eura dok će se brončano odličje umjesto s 12.250 eura nagrađivati s 18.500 eura", rekao je prije nekoliko dana hrvatski ministar turizma i sporta Tonči Glavina, prenosi Tportal.hr.

Dakle - srpsko olimpijsko zlato za državnu vlast vrijedi pet puta više nego ono hrvatsko...

Kopirati
Drag cursor here to close