Tijekom srpnja

Sudionici Visa olimpijskog triatlona prikupili 26.500 KM za Specijalnu Olimpijadu u BiH

Na Visa olimpijskom triatlonu, tijekom mjeseca srpnja, građani Sarajeva i Banja Luke mogli su se oprobati u tri različita sporta - košarci, hokeju i streličarstvu.
Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2024. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj sportskih entuzijasta se odazvao pozivu na učešće u triatlonu gdje je svaki krug takmičenja " vrijedio"  100 KM, a ukupan prikupljeni iznos ide u humanitarne svrhe.

"Sasvim sam sigurna da nas je nedavno završena Olimpijada u Parizu aktivirala i ojačala naš zajednički timski duh. Inspirirani ovim događajem, građani Sarajeva i Banja Luke u velikom broju su se odazvali našem pozivu da budu dio Visa olimpijskog triatlona. Želim da se zahvalim svima koji su sudjelovali i dali svoj sportski doprinos da prikupimo ovaj fantastičan iznos od 26.500 KM koji će kompanija Visa usmjeriti ka Specijalnoj Olimpijadi koja godinama radi na tome da omogući osobama s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini i bolju integraciju u društvo kroz sport i sportske aktivnosti" , izjavila je Ana Drašković, potpredsjednica i generalna direktorica kompanije Visa za jugoistočnu Europu.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, prof. dr. Kada Delić Selimović, izrazila je veliku zahvalnost ovoj tvrtki na prepoznavanju njihovih aktivnosti i pružanju izuzetne podrške.

"Kao jedina akreditirana sportska organizacija u BiH koja sprovodi sportske, edukativne, inkluzivne, porodične i zdravstvene programe za osobe sa poteškoćama u razvoju, izuzetno cijenimo donaciju, koja predstavlja najveći sponzorski iznos koji smo dobili od osnivanja 1997. godine. Slogan Specijalne olimpijade BiH, "O inkluziji se ne priča - inkluzija se živi", upravo je zaživio kroz podršku koju ste nam pružili. U ime sportista, roditelja i svih članova Specijalne olimpijade BiH, najiskrenije zahvaljujemo kompaniji Visa kao društveno odgovornoj kompaniji koja je prepoznala naš rad i pružila nam podršku. Obećavamo da ćemo opravdati vaše povjerenje i nastaviti raditi na ostvarivanju naših ciljeva" , poručila je Selimović.

Na inicijativu Međunarodne Specijalne Olimpijade 1997. godine osnovana je Specijalna Olimpijada BiH. Od tada, svake godine održavaju se natjecanja na državnom nivou i to atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu, nogometu, košarci, odbojci, alpskom skijanju i nordijskom trčanju.

Najveća sportska manifestacija koja je bila pod okvirom Specijalne Olimpijade su " Igre prijateljstva Jugoistočne Europe"  koje su se održale u četiri grada, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banja Luci. U takmičenja je do danas uključeno preko 80 udruženja kao što su Klubovi specijalnih sportova, Zavodi, dnevni centri, osnovne i srednje škole koji rade s osobama s poteškoćama u razvoju.

Na dosadašnjim nastupima na Ljetnim i Zimskim olimpijskim igrama sportisti SOBiH osvojili su  preko 100 medalja različitog odličja.

Visa je posvećen partner Olimpijskog pokreta još od 1986. godine. Kao ponosni globalni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, ova tvrtka je ekskluzivni partner u tehnologiji plaćanja do 2032. godine.

Nakon okončanja OI, francuska prijestolnica postaje domaćin i Paraolimpijskih igara koje počinju 28. kolovoza i traju do 8. rujna. Visa, u sklopu Tima Visa, podržava 147 olimpijskih i paraolimpijskih sportista i postavlja mjerilo za raznolikost i inkluziju, s jednakom zastupljenošću olimpijskih i paraolimpijskih sportista i jednakom podjelom između muškaraca i žena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close