Opasna staza Stelvio

Težak pad i kraj sezone za Schwarza

Nekoliko sati nakon pada Schwarza, Austrijski skijaški savez službeno je obznanio kako je ova sezona za ovog skijaša završena.
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2023. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko staza Stelvio u Bormiju može biti opasna za najbolje, pokazala je utrka spustaša u četvrtak. Jedan od najboljih skijaša današnjice,
Marco Schwarz je na polovini staze izgubio ravnotežu i završio u zaštitnoj ogradi.Schwarz je nakon pada hitno helikopterom prebačen u bolnicu.

Austrijanac je prvotno ležao nekoliko minuta, a nakon pružene pomoći ustao je i otežano hodao bez oslonca na desnu nogu. Nekoliko sati nakon pada Schwarza, Austrijski skijaški savez službeno je obznanio kako je ova sezona za ovog skijaša završena.

Ustanovljeno je kako je uslijed pada Schwarz zaradio teže ozljede križnog ligamenta koljena i meniska. Slijedi mu operativni zahvat i duga stanka zbog koje će prijevremeno morati okončati sezonu u kojoj je odlično skijao od samog početka.

.
Video: Nastup Schwarza u Bormiju 

Trenutačno je 28-godišnji Austrijanac drugi u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. Ima 464 boda, dok je na prvom mjestu Švicarac Marco Odermatt s 536 bodova. Schwarz je u ovom trenutku i prvi u redoslijedu slaloma, drugi u veleslalomu te peti u super veleslalomu.

Kopirati
Drag cursor here to close