Stefano Vukov

Trener Rybakine najiritantnija osoba US Opena

Riječanin je poznat po netipičnom stilu treniranja, posebno kada svojoj igračici za vrijeme meča šalje oštre komentare, što se ne sviđa široj teniskoj javnosti.
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2023. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrta tenisačica svijeta Elena Rybakina eliminirana je u trećem kolu US Opena od Sorane Cirstee u tri seta 3-6, 7-6(6), 4-6. Još jednom je Rybakina potvrdila kako joj ovaj turnir ne leži. Istovremeno, završila se i priča o Stefanu Vukovu, Riječaninu koji treneri upravo Rybakinu. Ovaj Riječanin je poznat po netipičnom stilu treniranja, posebno kada svojoj igračici za vrijeme meča šalje oštre komentare, što se ne sviđa široj teniskoj javnosti.

Vukov je i prilikom novog poraza Rybakine slao svoje upute, čak i kada je Cirstea trebala servirati. Fanovi na društvenim mrežama proglasili su ga najiritantnijom osobom na US Openu, a teniski novinar Jose Morgado napisao je da Vukov jednostavno previše priča. "Može li, molim vas, netko staviti traku na njegova usta?" piše u jednom od komentara.

Rybakina je Vukova branila u nekoliko navrata, a nakon Australian Opena u siječnju objasnila je kako Vukov ima previše znanja te da je strastven trener koji je dobro poznaje. Na Australian Openu su Vukova kamere snimile na tribinama s nekoliko burnih reakcija, naizgled ne baš "toplih", zbog kojih su komentatori u pitanje doveli Ribakinin izbor trenera, uz poruku kako će "valjda uskoro pronaći drugog trenera koji će se prema njoj odnositi s poštovanjem". Između ostalih, jedna od njih bila je i Pam Shriver, trenerica Donne Vekić, i bivša tenisačica koja je osvojila 21 Grand Slam titulu u konkurenciji parova.

"Stefano je vjerovao u mene mnogo godina, prije nego što je itko drugi vjerovao. Zajedno smo stvarali strategiju kako bih mogla postići velike stvari, a njegova se metoda vidi u mom dosadašnjem uspjehu na Grand Slam turnirima. On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportašu. Oni koji me dobro poznaju, znat će da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je natjecateljica koja želi postići velike stvari i Stefano mi je uvijek pomagao tako. Stoga vas molimo da zanemarite sve lažne vijesti koje govore suprotno", napisala je tada Rybakina. Vukov je sa Rybakinom počeo raditi 2019. godine. Stefano je rođen u Rijeci, ali tamo već ne živi jako dugo.

Kopirati
Drag cursor here to close