Promocija olimpijskih sportova

Udruženje olimpijaca u Bosni i Hercegovini počelo sa radom

Udruženje su osnovali istaknuti bh. olimpijci s ciljevima utvrđenim Statutom.
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2024. u 15:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje olimpijaca u Bosni i Hercegovini, nakon provedenog postupka registracije kod nadležnih organa, počelo je s radom.

Udruženje su osnovali istaknuti bh. olimpijci s ciljevima utvrđenim Statutom.

Između ostalog ciljevi Udruženja su podržavanje, širenje, provođenje osnovnih načela olimpijske povelje, poticanje Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, sportskih organizacija i javne vlasti na maksimalnu brigu o osiguranju društvene i profesionalne budućnosti olimpijaca i drugih zaslužnih sportista, zatim djelovanje na promociji olimpizma i razvoju olimpijskog pokreta, podržavanje i poticanje unapređivanja sportske etike, duha fer pleja i nenasilja.

U programske ciljeve Udruženja olimpijaca u BiH spada i vođenje beskompromisne borbe protiv dopinga u sportu kao i svih oblika ovisnosti koje štete ili ugrožavaju zdravlje sportista, suprotstavljanje svakom obliku diskriminacije u sportu, sudjelovanje u kreiranju strategija razvoja i unapređenja sporta i drugi.

U Upravni odbor su imenovani: Amel Mekić (predsjednik), Razija Mujanović, Srđan Miličević, Fahrudin Hodžić i Arijana Jaha, a za predsjednika Skupštine je imenovan prof.dr. Slavenko Likić.

U predstojećem periodu Udruženje olimpijaca u BiH će aktivno provoditi radnje na ostvarenju ciljeva djelovanja, a sve radi dobrobiti bh. sporta u cjelini, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close