Onečišćena Sena

Umjesto na ceremoniji zatvaranja, Wiffen završio u bolnici

Irski olimpijac Daniel Wiffen, koji je osvojio dvije medalje na Igrama u Parizu, rekao je da je morao hitno biti prebačen u parišku bolnicu nakon utrke.
Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2024. u 15:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irski olimpijac Daniel Wiffen, koji je osvojio dvije medalje na Igrama u Parizu, rekao je da je morao hitno biti prebačen u parišku bolnicu dva dana nakon dugoprugaške plivačke utrke u rijeci Seini zbog "želučane bolesti".

Pobjednik na 800 metara slobodno i brončani na 1500 metara trebao je nositi irsku zastavu na zatvaranju, ali nije.

"Hvala svima koji su dali podršku. Nevjerojatno sam razočaran što sam sinoć propustio priliku da budem nositelj zastave", napisao je Wiffen danas na mreži X.

"Jučer sam odjurio u bolnicu jer sam bio jako bolestan od neke infekcije od koje se liječim i sada se osjećam bolje", dodao je.

Wiffen se u petak također natjecao na 10 kilometara dugom muškom plivanju u rijeci Seine, završivši 18. s vremenom od jedan sat i 58 minuta.

On sam svoju bolest nije povezivao s vodom, a organizatori ističu da se zdravstveni problemi ne mogu automatski pripisivati rijeci.

Najmanje troje sportaša od više od 100 koji su sudjelovali u muškom i ženskom triatlonu 31. srpnja prijavilo je bolest nakon što su ušli u Seinu tijekom plivačkog dijela natjecanja.

Među njima je bila i belgijska triatlonka Claire Michel, kojoj je također bila potrebna ljekarska pomoć nakon što je tri dana povraćala i imala proljev od virusa.

Rijeka Sena bila je pogođena problemima onečišćenja tokom Olimpijskih igara usprkos modernizaciji od 1,4 milijarde eura za poboljšanje pariškog sustava kanalizacije i pročišćavanja, izvještava francuska novinska agencija AFP.

Od 11 dana događanja i treninga koliko su organizatori planirali u Seni, samo njih pet je dobilo zeleno svjetlo.

Kopirati
Drag cursor here to close