Na kraju rukometnog turnira

Hansen odlazi sa zlatnom medaljom, Španjolci pet put treći

Dva velika igrača su u Parizu stavila točku na i. Karabatić je otišao bez medalje, rano, nakon poraza u četvrtfinalu, Hansen sa zlatom oko vrata.
Sport / Ostali sportovi | 11. 08. 2024. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmice četvrtfinala su bile "na jednu loptu". Polufinala također. Jutro je počelo neizvjesnom utakmicom za treće mjesto. Španjolci su peti puti treći na Olimpijadi, jer su u susretu za treće mjesto savladali Sloveniju 23:22.

Dvije minute prije kraja Španjolci su vodili 23:21. Jure Dolenec je iz sedmerca prepolovio zaostatak. Španjolci propustili napad pri čemu se teško ozlijedio Aleix Gomez, kojega su suigrači iznijeli s terena. Slovencima je za zadnju akciju nakon minute odmora ostalo 19 sekundi. Izabranici Uroša Zormana nisu izveli dobru akciju pa je Borut Mačkovšek s istekom vremena šutirao iz teške pozicije, što je olakšalo posao španjolskom vrataru Gonzalu Pereu de Vargasu koji je obranio taj šut i spriječio Slovence da izbore produžetak.

Španjolci su osvajanjem bronce ponovili rezultat iz Tokija. Zanimljivo je da nikada nisu uspjeli doći do finala na olimpijskim igrama, ali u utakmicama za brončano odličje imaju pet pobjeda iz pet nastupa. Uz ovu i broncu iz Tokija, treći su bili i 1996. u Atlanti, 2000. u Sydneyju te 2008. u Pekingu, kad su u utakmici za 3. mjesto pobijedili hrvatsku reprezentaciju (35-29).

Slovenci su osvajanjem četvrtog mjesta u njihovom četvrtom olimpijskom nastupu ostvarili najbolji rezultat. U Sydneyju 2000. su osvojili osmo mjesto, u Ateni 2004. su bili predzadnji (11.), a u Rio de Janeiru 2016. su završili na šestoj poziciji.

Na kraju finalna utakmica je ponudila najmanje uzbuđenja. Njemačka koje je na kraju došla na megdan Danskoj u finale s
očito "potrošila" i nije bila dostojan suparnik. Danci su igrali dobar turnir, u osam utakmica su ostvarili osam pobjeda.

Dobro, u završnici, četvrtfinalu i polufinalu nije bilo lako. Posebno je bila diskutabilna završnica protiv Slovenije. Međutim, kad je bilo najvažnije bili su najbolji. Teško se može nešto posebno i napisati o ovom finalu koje je bilo gotovo nakon 25 minuta. Danci su od 6:5 napravili seriju 6:0, u 24. minuti su imali ogromnih deset razlike. U nastavku je prednost rasla, na kraju je to bili ogromnih 39:26.

Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel s 11 pogodaka. Magnus Landin je postigao sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin je imao deset obrana.

Najbolji strijelac njemačke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest golova, a po četiri su postigli Renars Uscins i Jannik Kohlbacher.
Mikkel Hansen, Niklas Landin, Henrik Molgaard osvojili su svoje drugo olimpijsko zlato, za kraj sjajne karijere. Dva velika igrača su u Parizu stavila točku na i. Karabatić je otišao bez medalje, rano, nakon poraza u četvrtfinalu, Hansen sa zlatom oko vrata.

Kopirati
Drag cursor here to close