Čekaju nas uzbuđenja u Belgiji

Verstappen najbrži, ali pole Leclercu

Aktualni svjetski prvak će morati probijati s 11. mjesta jer ima kaznu zbog sudara s Lewisom Hamiltonom u Mađarskoj i promjene motora.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je jedna staza u kalendaru Formule 1 posebna, onda je to godinama ona u Belgiji Spa-Francorchamps. Posebno ako pada kiša, a to je često. Danas je bilo kiše. Ne u količinama kakvim zna biti, ali dovoljno da gledamo zanimljive kvalifikacije.

Na kraju je Max Verstappen ostvario najbolje vrijeme, ali neće startati kao prvi. Aktualni svjetski prvak će morati probijati s 11. mjesta jer ima kaznu zbog sudara s Lewisom Hamiltonom u Mađarskoj i promjene motora. To znači da je Charles Leclerc drugu sezonu zaredom došao do najbolje startne pozicije iako nije ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija.

Kiše nije bilo toliko na početku kvalifikacija. U centru pažnje je bio George Russell koji je u jednom trenutku bio tek na 17.
mjestu, ali je spasio situaciju i nastavio kvalifikacije. Hülkenberg, Magnussen, Tsunoda, Sargeant i Zhou su ostali u boksu. Najbrži nakon prvog dijela je bio Piastri, ispred Gaslyja i Verstappena, a spomenuti trojac je skoro stao u jednu desetinku sekunde.

Kako su kvalifikacije odmicale, tako je i kiša postajala sve jača. George Russell je postavio najbolje vrijeme prvog sektora, a onda imao jedno proklizavanje. Piastri je također imao problema ali se nekako spasio. Verstappen je ostao na prvom mjestu, iza njega su bili Hamilton, Russell, Sainz i Piastri.

Na početku Q3, najbrži je bo naravno Verstappen, 1:53.159 je bilo njegovo vrijeme, šest desetinki sekunde bolje od vremena timskog kolege, Pereza. To je vrijeme koje nitko nije mogao dostići do kraja. Kiše je opet bilo, pa se nije previše niti riskiralo. Jedino se Norris svojim drugim krugom uspio probiti sa šestog na četvrto mjesto, ispred Piastrija i Russella.

Leclerc je odradio najbolji posao pa će on sutra startati kao prvi. Pored njega će biti drugi bolid Red Bulla, onaj Pereza. U drugom startnom redu bit će Hamilton i Norris, u trećem također McLaren i Mercedes – Piastri i Russell, a u četvrtom dva Španjolca, Sainz i Alonso. Ocon će u Alpineu startati deveti, pored njega će biti Albon, a Maxa čeka zanimljiv start iz sredine poretka, što je u Belgiji uvijek potencijalna opasnost.

Kopirati
Drag cursor here to close