Sumnje postaju sve veće

VIDEO I Carini: Takav udarac nikad nisam osjetila

"Primila sam dva udarca u nos i nisam više mogla disati, jako me je boljelo. Bilo je to nešto što u godinama bavljenja boksom nikad nisam osjetila", rekal je nakon meča Carini.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2024. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suze nakon meča. Opet, nije previše plakala. Uspjela je nešto reći, dati izjavu. U ringu se Angela Carini pokušala suprostaviti svojoj protivnici, nije išlo. Nakon 45 sekundi je predala meč. Imane Khelif je zadala jedan težak udarac i još vše pojačala sumnje da se radi ustvari o muškoj osobi.

Khelif je na testovima imala parametre previsoke za žensku osobu te je IBA organizacija donijela odluku da u ženskoj konkurenciji nema pravo nastupati. No, MOO joj je dozvolio da nastupi na Olimpijskim igrama

Video: Borba Kelif - Carini 

Nedugo nakon meča obratila se medijima, no nije potvrdila kako je meč predala zbog svega što se oko Alžirke događalo. Kao što se nije okrenula niti nagovaranjima da u meču uopće ne nastupi.

"Ovo za mene nije poraz. Biti ovdje, proći kroz ove konopce, to je čast. Ja sam sucima nitko i nemam ništa protiv moje protivnice. Imala sam zadatak koji sam izašla izvršiti. Nisam uspjela, a sve što se događalo prije meča nije imalo utjecaja na mene", rekla je Carini.

No, Gazzetta piše kako je Angela od ždrijeba do meča prošla kroz svojevrsni slom živaca i naravno da joj nije bilo svejedno.

"Borila sam se kao ratnik, ali čak i ratnici se nekad predaju. Kad je bitka gotova, zabiju svoj meč u zemlju, s ponosom i časti. To je ono što sam ja napravila. Nisam odustala. Samo sam rekla samoj sebi da ovo nije moj trenutak. Moram to prihvatiti i krenuti dalje. Nakon smrti mog oca ničega se ne bojim", dodala je.

"Nikad to nisam osjetila u boksu"

Kratko je još ispričala što se dogodilo u meču.

"Ušla sam u ring i pokušala sam se boriti, željala sam pobijediti. Primila sam dva udarca u nos i nisam više mogla disati, jako me je boljelo. Bilo je to nešto što u godinama bavljenja boksom nikad nisam osjetila. Otišla sam do trenera Renzinija, s hrabrosti i zrelosti sam rekla da ne mogu više", kratko je objasnila.

Kopirati
Drag cursor here to close