To je to

VIDEO I Murray na odlasku: Sretan sam kako je završilo

Andy je u svojoj karijeri osvojio tri Grand Slam titule (US Open 2012., Wimbledon 2013. i 2016.), bio broj 1 na svijetu 41 tjedan.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2024. u 23:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od Rafaela Nadala smo se oprostili večer ranije. Nije zvanično ništa potvrdio, ali svaki sljedeći turnir koji odigra do kraja godine će biti uspjeh, bez obzira na sve. Večer kasnije, na red je došao Andy Murray koji je najavio oproštaj nakon Olimpijskih igara.

Nekako se su stvari tako posložile, iako bi mnogi očekivali da se priča zaključi u Wimbledonu. Međutim, Andy je odabrao Pariz. Murray i Evans su spašavali meč lopte u prva dva kola, međutim Amerikanci Taylor Fritz i Tommy Paul su bili prejaki. Slavili su 6-2, 6-4. Tribine su bile na nogama, pljeskali su Paul, Fritz, Evans je plakao.

Video: Posljednji nastup Murraya 

"Ponosan sam na svoju karijeru, svoja postignuća i ono što sam dao. Očito je bilo emotivno jer je to posljednji put da igram jedan pravi meč na terenu. Ali sada sam iskreno sretan. Sretan sam kako je završilo. Drago mi je što sam mogao doći ovdje na Olimpijske igre i završiti pod svojim uvjetima, jer ponekad u posljednjih nekoliko godina to nije bilo sigurno", rekao je nakon meča Murray.

Andy je u svojoj karijeri osvojio tri Grand Slam titule (US Open 2012., Wimbledon 2013. i 2016.), bio broj 1 na svijetu 41 tjedan. S olimpijskih igara, pak, ima dva pojedinačna zlata, iz Londona 2012., kada je u finalu (na travi Wimbledona) pobijedio Rogera Federera, te Rio de Janeira 2016. (Juan Martin del Potro). U singlu je tijekom karijere osvojio 46 naslova.

Fritz i Paul će u polufinalu igrati protiv Australaca Matthewa Ebdena i Johna Peersa, a pobjednici iz tog ogleda će u finalu igrati protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Rajeeva Rama. Krajicek i Ram su svoje mjesto u finalu osigurali već u četvrtak sigurnom 6-2, 6-2 pobjedom protiv Čeha Tomaša Machača i Adama Pavlašeka.

Kopirati
Drag cursor here to close