Posljednji meč na ovom turniru

VIDEO I Nadal ostavio Madrid u suzama

Činilo se kako će i Nadal "puknuti", posebno kada je na ekranu gledao snimke svojih nastupa u Madridu. Međutim, bio je raspoložen, nasmijan.
Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2024. u 10:14 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazaljke su se poklopile. Ponoć na centralnom terenu u Madridu. Jiri Lehečka i Rafal Nadal su potrošili posljednju pauzu, Čeh je krenuo servirati. Imao je 5-4, break prednosti. Nadal je morao nešto napraviti. Dobio je prvi poen i ništa više.

Organizatori su bili spremni za ovaj scenarij. Pripremili su pet velikih zastava, kako bi obilježili pet naslova Rafe u Madridu. Bili su Rafini prijatelji, supruga, sestra, obitelj, bio je tu Diego Simeone. Nekih su pokušavali zadržati suze, neki su otpustili kočnice.

Naravno, nije ovo posljednji meč u karijeri Nadala, ali jeste na ovom turniru. Činilo se kako će i Nadal "puknuti", posebno kada je na ekranu gledao snimke svojih nastupa u Madridu. Međutim, bio je raspoložen, nasmijan. Očito je za njega nastup u Madridu najveći dobitak. Jer došao je do osmine finala. Bilo je teških mečeva, organizam, tijelo su izdržali. To je za njega najvažnije u ovom trenutku. Lehečka je slavio 7-5, 6-4, tko zna kako bi se završilo da je Nadal odveo meč u treći set.

Video: Nadal se oprostio od turnira u Madridu 

"Težak dan za mene, ali tijelo mi šalje signale da je pravo vrijeme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grand Slam turnira. Emocije Madrida će ostati zauvijek sa mnom. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala.

Bilo je to nevjerojatno putovanje koje je započelo još dok sam bio mali. U Madrid sam prvi put došao 2003. godine, kada se turnir igrao u dvorani. Prvi put sam došao ovdje osjećajući se natjecateljski 2005. Bila je to jedna od najuzbudljivijih pobjeda u mojoj karijeri. Od tada sam imao veliku podršku svaki put", pričao je Nadal nakon meča. Do Madrida nije bio siguran, poslije Barcelone je bilo puno upitnika. Sada se okreće Rimu, Roland Garrosu, Olimpijskim igrama.

"Nisam želio da plačem, jer još nisam završio svoj put s reketom u ruci. Bila je ovo izuzetno emotivna noć. Ali nije vrijeme da pustim sve što imam u sebi u smislu emocija i ne želim da oslobodim sav taj adrenalin koji nisam mogao da zamislim ovdje s 38 godina. Želim da igram u Rimu. Naporno ću raditi da se to ostvari. To je jedan od najvažnijih turnira u mojoj karijeri, osvojio sam ga 10 puta", istakao je Španjolac.

Kopirati
Drag cursor here to close