U najboljem mogućem trenutku

VIDEO I Nevjerojatni Duplantis srušio svjetski rekord

Povijest je ispisana na najvećem mogućem sportskom događaju. Od veljače 2020. godine, Duplantis je pomjerao granice. Postavio je novi rekord na 6.17, koji će popraviti do Pariza ravno sedam puta.
Sport / Ostali sportovi | 05. 08. 2024. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U centru pažnje na Stade de Franceu je bio sjajni Šveđanin Armand Duplantis. Očekivano je osvojio zlatnu medalju. Krenuo je sa 5.70, nastavio na 5.85, pa onda nanizao 5.95, 6.00 6.10 na kraju. Ukupno pet pokušaja, niti jednom nije rušio letvicu.

Nije iznenađenje, niti glavna vijest. Duplantis je nakon ovjerenog prvog mjesta krenuo u lov na svjetski rekord. Na 6.25. Rušio je jednom letvicu, rušio i drugi put, a onda je uspio u trećem pokušaju. Ekstaza na tribinama, neki gledatelji su pomalo u nevjerici. Duplantis je potrčao u zagrljaj svojim trenerima

Video: Duplantis srušio svjetski rekord

Povijest je ispisana na najvećem mogućem sportskom događaju. Od veljače 2020. godine, Duplantis je pomjerao granice. Postavio je novi rekord na 6.17, koji će popraviti do Pariza ravno sedam puta. Posljednji put u Kini ove godine, na mitingu u Xiamenu.

Šveđanin je povezao tri titule svjetskog prvaka i uspio je obraniti naslov olimpijskog pobjednika. Srebro je osvojio iskusni Amerikanac Sam Kendricks s 5.95 m, a broncu Grk Emmanouil Karalis (24) s 5.90 m. 

Kopirati
Drag cursor here to close