Đoković u svom stilu

VIDEO I Novak publici: Lakuuuu noooć, ne možete mi ništa!

"Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagiram", rekao je Novak nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2024. u 01:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je prošao Danca Runea bez većih problema. U tri seta, spasio je dvije break lopte. Puno zanimljivije je bilo nakon meča. Posebno kada je u svom govoru spomenuo dio navijača koji očito ne simpatizira Novaka.

"Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovdje, a svima koji su odabrali pokazati nepoštovanje – želim vam lakuuuuuuuuu noooooooć. Gooood niiight. Na Touru sam više od 20 godina, znam sve trikove. Ljudi ovdje vole tenis, plate kartu, cijene napore igrača. Igrao sam u mnogo neprijateljskijim atmosferama, ne možete mi ništa."

Video: Novak nakon meča 

Kasnije je na presici Novak dao i dodatno pojašnjenje:

"Gledajte, ne znam što Wimbledon može da uradi. Kada se to desi, publika je platila te karte, imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je stvar toga kako biraju da se ponašaju i podrže svog igrača. Možemo reći da sudac može da ih smiri, ali ne može ni on puno da uradi. Neće izbaciti čitavu tribinu jer se ne ponašaju kako treba. Zbog njih smo globalni sport. Pokušao sam to i da kažem na terenu. Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagiram".

Kopirati
Drag cursor here to close