VN Azerbejdžana

VIDEO I Piastri prvi kroz cilj, žestok sudar Sainza i Pereza

Leclerc je na kraju utrke vodio veliku bitku sa Sergiom Perezom i s Carlosom Sainzom u borbi za drugo mjesto. U toj borbi je na kraju došlo i do velikog sudara Meksikanca i Španjolca.
Sport / Ostali sportovi | 15. 09. 2024. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj put nije trebao pomoć ljudi iz svoje ekipe, Landa Norrisa. Danas je Australac Oscar Piastri sve napravio sam i upisao drugu pobjedu u svojoj karijeri. Mladi Australac je na uličnoj stazi u Bakuu odradio sjajan posao.

Prvi dio utrke je proveo na drugom mjestu, a onda je nakon odlaska u boks na promjenu guma lijepim je manevrom uspio prestići Charlesa Leclerca. Nakon toga smo gledali sjajan duel Leclerca i Piastri u kojem je na kraju slavio vozač McLarena za prvo slavlje ovo ekipe na ulicama glavnog grada Azerbejdžana. Onog trenutka kada je Piastri prošao Leclerca, imali smo uz ovu dvojicu vozača i Pereza unutar sekunde i pol.

Leclerc i Perez mogli su koristiti DRS, no Piastri je sa svojim McLarenom dobro podnosio pritisak. Vidjeli smo napad vozača Ferrarija na kraju 28. kruga, na startno-ciljnom pravcu, ali Piastri mu je zatvorio vrata na kočenju za prvi zavoj. Probao je opet Leclerc, ali nije išlo niti pet krugova kasnije. U ovom duelu je najviše profitirao Perez koji je smanjio svoj zaostatak za dvojicom vozača ispred sebe.

Osam krugova do kraja Perez je opet došao vrlo blizu, a čak se i četvrtoplasirani Sainz značajno približio vozačima ispred sebe. Četiri sekunde dijelile su prvog i četvrtog. Peti je bio Russell s velikim zaostatkom, šesti Verstappen, kojega je brzo stizao Norris. Sedam krugova do cilja razlika je bila sedam sekundi između prvog i drugog u ukupnom poretku vozača.

Piastri je fantastično kontrolirao situaciju, a u 47. krugu dočekao je i mali predah. Leclerc je izgubio nekoliko desetinki sekunde i ispao iz DRS zone. Vozač McLarena imao je sekundu i pol prednosti, a Leclercu su se opasno približili Perez i Sainz.

Leclerc je na kraju utrke vodio veliku bitku sa Sergiom Perezom i s Carlosom Sainzom u borbi za drugo mjesto. U toj borbi je na kraju došlo i do velikog sudara Meksikanca i Španjolca. Naime, Leclerc se nekako obranio od Pereza te je tako Meksikanac izgubio i poziciju od Sainza. Nedugo zatim su se susreli kotači Sainza i Pereza nakon čega su obojica završili u barijerama. Bit će zanimljivo vidjeti kako će suci procijeniti ovaj incident

Video: Sudar Sainz - Perez 

To je najviše pomoglo McLarenu koji je nadoknadio zaostatak za Red Bullom te su sada i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku. S 476 bodova nalaze se ispred Red Bulla koji ima 456 bodova te su sada u sjajnoj poziciji u borbi za osvajanje konstruktorskog naslova.

U borbi za pojedinačni naslov, Norris je četvrtim mjestom za Verstappenom (završio peti) smanjio razliku za tri boda te je sada razlika između njih dvojice 59 bodova. Treći je Leclerc koji zaostaje 78 bodova. Spomenimo još da je od sudara profitirao i George Russell koji je "ni kriv ni dužan" završio na trećem mjestu. U ostatku poretka Alonso je bio šesti, Albon sedmi, novajlija Colapinto, dok su posljednja dva mjesta u bodovima uhvatili Lewis Hamilton i Oliver Bearman vozač Haasa. Svakako veliki dan za Williams, ali i mladog Bearman koji je u svom drugom F1 nastupu došao do prvih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close