Sjajni Slovenac

VIDEO I Pogačar: Išao sam za svojim osjećajem

"Jesam li kontrolirao napad 100 kilometara prije cilja? Nisam. Htjeli smo kontrolirati utrku, ne znam ni sam što sam mislio, išao sam za svojim osjećajem", rekao je Pogačar nakon utrke.
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2024. u 01:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci su priču zaokružili na najbolji način. Nakon dominacije i osvojenih naslova na najvećim biciklističkim utrkama, stigla je titula svjetskog prvaka. Slovenski biciklistički as Tadej Pogačar postao je svjetski prvak u cestovnoj utrci u švicarskom Zürichu.

Na stazi dugoj 274 kilometra, Pogačar se odvojio od ostalih u posljednjih 50 kilometara, te ispisao novi povijesni uspjeh za slovenski biciklizam, koji po prvi puta ima svjetsko zlato.

Pogačar je kroz cilj prošao 34 sekunde ispred srebrnog Australca Bena O‘Connora i 58 sekundi ispred prošlogodišnjeg prvaka iz Nizozemske, Mathieu van der Poela.

Pogačaru je ovo 86. pobjeda te jedna od najvećih i najvažnijih u karijeri. Samo ove godine pobijedio je na 23 utrke i kao tek treći biciklist u povijesti osvojio slavnu trostruku krunu u jednoj sezoni uz pobjede u Italiji, Francuskoj i SP-u. To je prije uspjelo samo Belgijcu Eddyju Merckxu (1974) i Ircu Stephenu Rochu (1987).

"Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Došao sam ovdje pobijediti. Nakon svega što sam napravio ove sezone, stvorio sam sebi određeni pritisak. Možda sam napravio glupu pogrešku, ali uz mene je bio Jan Tratnik koji mi je pomogao. Jesam li kontrolirao napad 100 kilometara prije cilja? Nisam. Htjeli smo kontrolirati utrku, ne znam ni sam što sam mislio, išao sam za svojim osjećajem, bilo je stvarno teško. Moram zahvaliti cijeloj ekipi, bez njih ne bih uspio", naglasio je Pogačar.

Sjajni Slovenac je na nekih 100 kilometara prije cilja uhvatio je vodeću skupinu gdje ga je čekao Tratnik. 77 km prije cilja pratio ga je samo Francuz Pavel Sivakov, inače Pogačarev klupski kolega. Na početku pretposljednjeg kruga Sivakov više nije mogao pratiti ritam i Pogačar je ostao sam 51 kilometara prije cilja.

Kopirati
Drag cursor here to close