Fury je otišao na tron, Pajkić u Holywood

VIDEO I Sarajlija Pajkić zna kako nokautirati Tysona Furyja

U kratkom, ali iznimno kaotičnom meču, Pajkić je hrabro "pokazao zube" favoriziranom Furyju, poslavši ga prvi puta u karijeri na pod već u drugoj rundi.
Sport / Ostali sportovi | 16. 05. 2024. u 01:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U to vrijeme je bio još uvijek boksač na početku karijere. Dečko iz Manchestera od kojeg se očekuje puno. Do tog trenutka je imao 16 pobjeda i slijedio je meč za prvaka Commonwealtha.

Furyjev suparnik u toj borbi bio je neporaženi kanadski boksač Neven Pajkić. Koji je ratom otišao iz Sarajeva te se skrasio u Kanadi. Kroz amatersku karijeru nanizao je 17 pobjeda zaredom, a 2005. godine započinje svoj profesionalni put.

Do meča s Furyjem ostvario je impresivan skor 16-0 (4 nokauta/11 odluka) i držao je titulu teškaškog prvaka Kanade (NABA).

Mnogi bi mogli pomisliti da se radilo o pukoj "sreći", ali Pajkić je svojim strateškim pristupom i automatizmom poslao Britanca na pod. Primijetivši da Fury nakon svakog prednjeg direkta ostavlja ruku prenisko, preciznim desnim "overhandom" zamalo je promijenio tok moderne teškaške scene, jer da se Fury nije oporavio, ostaje pitanje kuda bi njegova karijera dalje krenula.

U kratkom, ali iznimno kaotičnom meču, Pajkić je hrabro "pokazao zube" favoriziranom Furyju, poslavši ga prvi puta u karijeri na pod već u drugoj rundi.

Video: Fury - Pajkić meč 

Borba je održana 12. studenog 2011. godine. Sljedeće godine se Pajkić povukao iz svijeta boksa. Zahvaljujući boksu, Neven Pajkić je postao i glumac, a prvu ulogu je dobio 2004. u filmu "Against the Ropes". Kasnije su došli "A History of Violence", "Phantom Punch", pa serija "ZOS: Zone of Separation".

"Na treningu mi je prišao neki čovjek i pitao me da li bih htio da dođem na audiciju za film u kome traže profil glumca po mom opisu. Pomislih, što da ne, i tako sam dobio prvi posao na filmu. Bilo je super na snimanju, a tek kada sam dobio prvi ček, više nisam mogao da ne nastavim sa snimanjem", pojasnio je jednom prilikom Pajkić.

Kopirati
Drag cursor here to close