Koliko pad može biti neugodan

VIDEO I Težak pad, Nizozemac slomio ključnu kost

Slomljena ključna kost i nekoliko slomljenih rebara dijagnosticirani su u bolnici. Nije jasno koliko će dugo trajati njegov oporavak
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2024. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemac Wout van Aert doživio je izuzetno težak pad na utrci Tour of Flanders. Svjetski prvak u cyclo-crossu, pobjednik devet etapa na Tour de France, slomio je ključnu kost i nekoliko rebara, pa je za njega ovaj proljetni dio sezone završen. Belgijski vozač je doživio veliku nesreću pri velikoj brzini u glavnoj skupini.

"Slomljena ključna kost i nekoliko slomljenih rebara dijagnosticirani su u bolnici. Nije jasno koliko će dugo trajati njegov oporavak, ali je sigurno da propušta Tour of Flanders, Paris-Roubaix i Amstel Gold Race", kažu predstavnici ekipe Visma–Lease a Bike.

Pad se dogodio sa 67 km do cilja, dok se glavna grupa od 30 vozača probijala do ključnog uspona Kanarieberga, i srušila oko desetak vozača odjednom. Van Aert se srušio blizu čela skupine. Kad je sjeo, bilo je jasno da je njegova utrka gotova, jer mu je dres bio gotovo potpuno poderan s leđa.

Video: Težak pad skupine biciklista 

 

Kopirati
Drag cursor here to close