Sinner ispustio 3-0 u tie breaku trećeg

VIDEO I U sjajnom finalu Pekinga Alcaraz dobio Sinnera

Kad je Alcaraz poveo 3-1 u odlučujućoj dionici i imao dvije prilike za dvostruki break (15-40), činilo se da Sinneru nema povratka. No, Talijan je izvukao taj gem, a u osmom gemu vratio break zaostatka.
Sport / Ostali sportovi | 02. 10. 2024. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je definitivno bilo jedno od najboljih finala ove godine. Dramatično do posljednjeg poena. Na kraju je Carlos Alcaraz savladao prvog tenisača svijeta Talijana Jannika Sinnera sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) nakon tri sata i 21 minute dvoboja prepunog preokreta u finalu Pekinga. Alcaraz je ispustio break prednosti i u prvom i u trećem setu, ali je osvojio sedam uzastopnih poena u tie-breaku, kod vodstva Sinnera 3-0. Mnogi su skloni tvrdnji kako je ovaj tie break bio nešto najbolje što je Alcaraz ponudio ove godine.

Alcaraz je u prvom setu vodio 5-2, propustio set-loptu kod vodstva 6-5 i propustio prednost od 6-4 u tie-breaku. Španjolac je u drugom setu kod Sinnerovog vodstva 4-3 spasio dvije break lopte, a onda je u sljedećem gemu oduzeo servis suparniku i sigurno odservirao za odlazak u treći set.

Kad je Alcaraz poveo 3-1 u odlučujućoj dionici i imao dvije prilike za dvostruki break (15-40), činilo se da Sinneru nema povratka. No, Talijan je izvukao taj gem, a u osmom gemu vratio break zaostatka. Sinner je ove sezone bio sjajan kada je u pitanju tie break. Od posljednjih 19 dobio je njih 18 u trećem setu.

Video: Alcaraz - Sinner 

"Mogao je pobijediti u dva, ja sam mogao pobijediti u dva, on je mogao pobijediti u tri. Bio je to stvarno tijesan meč. Jannik je još jednom pokazao da je najbolji igrač na svijetu, barem za mene. Razina koju on igra je nevjerojatna. To je stvarno visoka kvaliteta tenisa. Što se tiče udaraca, fizički, mentalno, on je zvijer. Nisam gubio nadu kada je poveo u tie breaku 3-0. Znao sam da moram dati maksimum kako bih dobio priliku da se vratim," naglasio je nakon meča Alcaraz kojem je ovo bio 16. naslov u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close