Mogli su biti kandidati za medalju

Vondroušova i Hurkacz neće na Olimpijske igre

Tri dana prije ceremonije otvaranja, od nastupa na Olimpijskim igrama odustali su Hubert Hurkacz i Markéta Vondroušova.
Sport / Ostali sportovi | 22. 07. 2024. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Markéta Vondroušova je na prošlim Igrama osvojila srebro. U finalu je poražena od Belinde Bencic u tri seta. Niti jednu niti drugu tenisačicu nećemo gledati u Parizu. Belina je u travnju rodila pa preskače Pariz, dok je Markéta odustala u posljednjem trenutku zbog ozljede.

Vondroušova je prošle godine osvojila svoj prvi Grand Slam turnir u Wimbledonu postavši prva nepostavljena tenisačica koja je osvojila pojedinačni naslov, međutim, ranije ovog mjeseca postala je prva braniteljica titule Wimbledona koja je ispala u prvom kolu nakon 30 godina.

"Jako mi je žao, ali zbog zdravstvenih razloga neću sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu. Do posljednjeg trenutka sam se nadala barem nastupu u parovima, ali problemi s rukom ne dopuštaju mi da izađem na teren", izjavila je Čehinja. Vondroušovu će zamijeniti Katerina Siniakova zlatna na posljednjim OI u parovima i deveterostruka Grand Slam pobjednica u ženskim parovima.
U parovima će Linda Noskova igrati s Karolinom Muchovom.

Od Olimpijskih igara je odustao i Hubert Hurkacz (27), trenutačno sedmi tenisač svijeta. Hurkacz se ozlijedio u susretu 2. kola Wimbledon protiv Francuza Arthura Filsa. U jednom trenutku je skočio za volej, ali je loše doskočio i ozlijedio koljeno.

"Moja rehabilitacija ide jako dobro i stalno napredujem. Međutim, još uvijek nedovoljno brzo kako bi se oporavio na vrijeme za Olimpijske igre. Ovo je bila vrlo, vrlo teška odluka jer sam oduvijek sanjao da ću predstavljati Poljsku na Olimpijskim igrama. Nadao sam se da mogu osvojiti medalju za reprezentaciju, ali nažalost, moje zdravlje to ove godine ne dopušta."

Kopirati
Drag cursor here to close