Kao prvi igrač u regiji

Vučina osvojio glavni turnir i jackpot na turniru u Donjem Vakufu

Ovo je prvi put u povijesti da je jedan igrač iz regije osvojio oba turnira. Vučina je na kraju turnira imao omjer pobjeda i poraza 14-1
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2024. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na međunarodnom backgammon turniru koji se održavao od 06.09. do 8. 9. 2024. u Donjem Vakufu, Draženko Vučina član TK/BC Zrinjski ostvario je veliki uspjeh osvojivši oba velika turnira, glavni turnir i jackpot. 

Ovo je prvi put u povijesti da je jedan igrač iz regije osvojio oba turnira. Vučina je na kraju turnira imao omjer pobjeda i poraza 14-1

Na turniru je sudjelovalo 60 igrača iz devet država: Hrvatske, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Turske, Jemena i Bosne i Hercegovine. Glavni turnir igrao se u šest kola, nakon čega su najbolja 16 igrača prošla u play-off. Uz glavni turnir, igrali su se i super jackpot te turnir parova. Turnir se igrao u Hotelu Vrbas.

U finalu glavnog turnira, Vučina je pobijedio Adnana Miralema iz TK Vatrogasac Donji Vakuf, dok je u meču za treće mjesto Dejan Domazet iz Beograda bio bolji od Sanina Begetovića iz Bihaća.Vučina je također bio pobjednik super jackpota, koji se igrao prvog dana turnira po kup-sistemu na ispadanje. U finalu je savladao Emira Begića iz Sarajeva.

U finalu parova, prvo mjesto osvojili su Sanin Begatović (Bihać) i Emir Begić (Sarajevo), pobijedivši Abaza Omeragića (Donji Vakuf) i Olgu Sladkarovu (Sofija, Bugarska).

Kopirati
Drag cursor here to close