Prva nakon 1978. godine

Yastremska iz kvalifikacija do polufinala

Ukrajinka je rano jutros u četvrtfinalu eliminirala 50. tenisačicu svijeta Čehinju Lindu Noskovu sa 6-3, 6-4 poslije 78 minuta igre.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2024. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australka Christine Dorey je bila posljednja. Tenisačica koja se iz kvalifikacija probila do polufinala Australian Open 1978. godine.
45 godina kasnija taj rezultat je ponovila Dayana Yastremska. Peta u Open eri. Ne tako davno smo imali Emmu Raducanu na US Openu,
Nadiu Podorosku u polufinalu Roland Garrosa 2020. godine. Ukrajinka je rano jutros u četvrtfinalu eliminirala 50. tenisačicu svijeta Čehinju Lindu Noskovu sa 6-3, 6-4 poslije 78 minuta igre.

"Lijepo je stvarati povijest. To je nešto novo za mene i za moju generaciju jer zadnji put se to dogodilo davno. Još se nisam rodila tada. Jako sam sretna jer sam izborila svoje Grand Slam polufinale. Bilo je nervoze i umora. Već sam imala iskustva igrati taj drugi tjedan na Wimbledonu, međutim, ovo je polufinale. Nemam puno vremena analizirati kako je i kakav je osjećaj, ali sigurno kada prođe turnir, onda ću imati vremena da se osvrnem iza sebe. Za sada uživam biti ovdje u drugom tjednu", naglasila je nakon meča Yastremska.

Ukrajinka je na putu do polufinala eliminirala bivšu pobjednicu Australian Opena Victoriju Azarenku i aktualnu pobjednicu Wimbledona Čehinju Marketu Vondrousovu.

Kopirati
Drag cursor here to close