Audi kao posljednja prilika

Za Micka Schumachera nema mjesta u Formuli 1

U godinama koje su iza, Mick nije uspio pronađi angažman u svijetu Formule 1, nastupao je tek u utrkama izdržljivosti kao vozač Alpinea, osvojivši je ukupno 18 bodova do sada.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2024. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Formuli 1 je prisutan od 2020. godine, ali većinom je imao ulogu test ili rezervnog vozača. Prva prava prilika je stigla 2021. godine kada se našao u bolidu Haasa. Dvije sezone je Mick vozio za ovu ekipu, ali nije ponudio ništa spektakularno na stazi. Ono po čemu pamtimo mlađeg Schumachera su česta izlijetanja i razbijeni bolid njegove ekipe. Samo u prvoj sezoni nastupa, Mick je napravio štete u visini 4,212.500 milijuna eura. Dobro, nije samo razbijao bolid, uspio je u 2022. godine osvojiti nešto bodova na utrkama u Velikoj Britaniji i Austriji. Nakon Abu Dhabija je bio bivši F1 vozač.

"Put je povremeno bio grbav, ali sam se postupno poboljšavao, puno naučio i sad sam siguran kako zaslužujem svoje mjesto u Formuli 1. Vrata mi nisu zatvorena, a neuspjesi nas čine jačima. Moje srce kuca za Formulu 1 i žustro ću se boriti za povratak na grid. Dokazat ću im kako nisu u pravu," tvrdio je nakon otkaza Schumacher.

U godinama koje su iza, Mick nije uspio pronađi angažman u svijetu Formule 1, nastupao je tek u utrkama izdržljivosti kao vozač Alpinea, osvojivši je ukupno 18 bodova do sada. U ovom trenutku je jako daleko od Formule 1, iako su ga mnogi vidjeli u bolidu Audija, možda da čak bude dio ekipe Mercedesa, međutim to se nije dogodilo. Audi se ipak odlučio za veterana Valtterija Bottasa, a partner će mu biti Nico Hülkenberg premda je prošle godine sa Sauberom bio zadnji bez ijednog osvojenog boda.

Teški su dani pred Mickom. Otac mu je i dalje u teškome stanju premda kruže glasine kako je viđen na vjenčanju svoje kćeri odnosno Mickove sestre. Sada mora odlučiti što će dalje s karijerom. Ako mu Audi zaista zatvori vrata izgleda da bi to mogao biti kraj za Schumachera juniora.

Kopirati
Drag cursor here to close