Zagrijavanje za utakmicu

Herdmana "skinuli"u Hrvatskoj

"Ne bih volio umanjiti poštovanje prema Hrvatskoj, ali mi želimo s takvim stavom ući u utakmicu protiv jedne od najboljih momčadi svijeta. Tako smo ušli i protiv Belgije, to je dio nove Kanade", pravdao se Herdman.
Sport / Qatar 2022 | 26. 11. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno niti jedan izbornik na ovim prostorima nije privukao toliku pažnju nakon prvih utakmica na ovom prvenstvu kao John Herdman koji je nakon poraza od Belgije, svoje momke želio ohrabriti na jedan poprilično jednostavan način. Nešto poput Ćire Blaževića iz najboljih godina, ono tipa " Je...t ćemo im majku ili Sj...at ćemo ih, sasvim je svejedno.

"Bio je to strastveni trenutak, pokušao sam inspirirati momčad. Da, rekao sam to. To pokazuje nepoštovanje prema hrvatskom narodu i reprezentaciji. Razumijem da smo na svjetskoj pozornici, ali u takvom trenutku htio sam da se ne bojimo i damo sve od sebe u tu utakmicu. Ne bih volio umanjiti poštovanje prema Hrvatskoj, ali mi želimo s takvim stavom ući u utakmicu protiv jedne od najboljih momčadi svijeta. Tako smo ušli i protiv Belgije, to je dio nove Kanade", pravdao se Herdman.

Kako se bliži utakmica, tako i mediji u Hrvatskoj pokušavaju odgovoriti na svoj način, pa su neki odlučili razgolititi Herdmana. Tako je Herdman došao na naslovnicu tiskanog izdanja 24sata, razgolićen uz naslov: "Jezičinu imaš. Imaš li i m...a?"

"Hrvatski tabloid obrušio se na kanadskog izbornika Herdmana zbog viralnog komentara. Nakon izjave izrečene tijekom 'trenutka strasti', izbornik kanadske muške reprezentacije John Herdman ušao je u vatru s Hrvatima. Herdman se odmah ispričao, ali čini se da je šteta već učinjena. 24sata, jedne od najvećih dnevnih novina u Hrvatskoj, na naslovnicu su stavili fotošopiranu sliku golog Herdmana koji nosi javor preko usta i intimnih dijelova tijela", piše kanadski Yahoo! Sports.

Stopera Alistaira Johnstona (24) upitali su kako gleda na naslovnicu 24sata. Njemu, kaže, ne smeta.

"I da nije bilo ničeg toga okolo, i dalje bi to bila velika utakmica. Ako ne osvojite bodove u prvoj, morate u drugoj utakmici, morate ići po sva tri ako si želite dati pravu šansu. Ne smeta nam što se stvorila tabloidna groznica, to je zabavno i daje malo više uzbuđenja oko utakmice ne samo iz Kanade i Hrvatske, nego i drugih zemalja" rekao je igrač Montreala i dodao:

" Gledajte, znamo da je ovo velika utakmica, igramo protiv viceprvaka prošlog Svjetskog prvenstva, nevjerojatno talentirane momčadi kojoj ne treba dodatna motivacija. Kladim se da su se zapitali "Tko su ovi? Tko je ta momčad za koju nismo čuli do prije nekoliko mjeseci koja dolazi ovamo i govori o velikoj igri?". Ali vjerujemo da to možemo pokazati i, bez obzira na slike u tabloidima, sve će se svesti na 90 minuta na terenu", zaključio je Johnston.

Kopirati
Drag cursor here to close