"Ne zna postaviti obranu"

Červar prozvao Sigurdssona: Svaki naš trener bi postigao bolji rezultat

"Hrvatska je bila totalno nepripremljena i ono što je najgore, nemamo pobjednički sustav. Nemamo igru koja ima glavu i rep", kazao je Červar.
Sport / Rukomet | 06. 08. 2024. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom od Španjolske oprostila se od Olimpijskih igara u Parizu. To je prvi puta u povijesti da Hrvatska nije uspjela proći grupnu fazu Olimpijskih igara.

Obećanja 

Najuspješniji hrvatski rukometni izbornik, Lino Červar dao je svoje mišljenje o ranom ispadanju Hrvatske u Parizu ističući kako je kvalitet igrača puno bolja od pokazanih izvedbi:

"Naravno da sam razočaran, kao i svi. Slušajući obećanja što će biti na Olimpijskim igrama, očekivali smo medalju. Bila su velika očekivanja i ja tvrdim da Hrvatska u rukometu ima reprezentaciju da idemo prema svjetskom vrhu."

"Mi imamo potencijal mladih igrača koji su u nekim trenucima blistali. Klarica, Srna, vidjeli smo i vidimo da tu ima materijala, dijamanata za brušenje." dodao je Červar.

Červar je rezervirao žestoke kritike za pripremu i sustav igre hrvatske reprezentacije što u konačnici pada na leđa izbornika Dagura Sigurdssona:

"Hrvatska je bila totalno nepripremljena i ono što je najgore, nemamo pobjednički sustav. Nemamo igru koja ima glavu i rep. Kažu da oni treneri koji ne znaju postaviti obranu nisu i ne mogu biti vrhunski treneri. Mogu biti solidni, ali ne i vrhunski." rekao je Červar za Net.hr.

Najskuplji trener u Hrvatskoj 

"Dagur Sigurdsson je dobar trener, ali nije vrhunski. Vidim da su već dobro upregnuli da ne bude nikakvih problema, da se Sigurdssonu produži povjerenje. Vidim da se u tom segmentu jako trudi gospodin Krešimir Renzo Prosoli."

"Vidim da rade umjetničke ankete, namještene naravno, u kojima je rezultat na kraju ipak u korist Sigurdssonovog ostanka, gospodina najskupljeg trenera u Hrvatskoj ikad koji ne zna postaviti obranu."

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

"Kriteriji nisu za sve isti u ovoj situaciji. Ne primjenjuju se isti parametri i varijable za nas trenere u odnosu na Sigurdssona. Svaki naš trener bi postigao mnogo bolji rezultat od Sigurdssona. Mene su razapinjali za srebro."

"Puno je u igri podanika u službi nekih interesa i ljudi. Dagur Sigurdsson će ostati izbornik, vidjet ćete" zaključio je Červar.

Kopirati
Drag cursor here to close