Izbacili Barcelonu

Cindrić briljirao i s Veszpremom izborio finale Svjetskog klupskog prvenstva

Mađarska momčad je veći dio dvoboja provela u vodstvu, a Barcelona je u prvih 50 minuta imala tek jedno vodstvo (3:2).
Sport / Rukomet | 01. 10. 2024. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši mađarskog Veszprema prvi su finalisti Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u uzbudljivom polufinalu u produžetku savladali Barcelonu 39:34.

Velike zasluge za pobjedu imao je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić.

On je svom bivšem klubu postigao pet pogodaka (5/8), a triput je zatresao mrežu u dodatnih deset minuta, prenosi Hina. 

U mađarskom sastavu briljirao je francuski reprezentativac Nedim Remili s devet pogodaka (9/13), od toga četiri u produžetku, a isti broj golova postigao je i njegov sunarodnjak Hugo Descat (9/11).

Gol Veszprema sjajno je branio Rodrigo Corrales koji je sakupio čak 17 obrana. Strijelce Barcelone s deset pogodaka predvodio je Aleix Gomez, dok je devet golova postigao Francuz Dika Mem.

Mađarska momčad je veći dio dvoboja provela u vodstvu, a Barcelona je u prvih 50 minuta imala tek jedno vodstvo (3:2).

Golom Dike Mema u 58. minuti katalonska momčad je prvi put došla do prednosti od dva gola (29:27), ali su Descat i Mohamed Yehia Elderaa odveli utakmicu u produžetak (29:29).

U dodatnih deset minuta Veszprem je bio nadmoćan (10:5), a nakon prva dva pogotka koje je postigao Cindrić za 31:29, mađarska momčad nije dopustila Barceloni da se vrati u utakmicu.

Veszprem će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem igraju njemački Magdeburg i egipatski Al Ahly.

Njemačka momčad je u lovu na četvrti uzastopni trijumf u ovom natjecanju, čime bi se potpunu približila Barceloni, koja je s pet trofeja iz sedam finala najuspješnija momčad u povijesti klupskog Svjetskog prvenstva.

Svjetsko klupsko prvenstvo odigrava se u egipatskom New Capital Cityju, satelitskom naselju uz Kairo, koje je u izgradnji od 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close