Nijemcima sve medalje

Flensburg slavio u finalu, Rhein-Neckaru bronca

Flensburg je ovom titulom postao prvi sjevernonjemački klub koji je osvojio niži rang Europskog kupa još od sezone 1996./97.
Sport / Rukomet | 27. 05. 2024. u 09:02 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okončan je i Final 4 Europske lige u rukometu. Održan je u Barclays Areni u Hamburgu, a ponudio četiri sjajna susreta u dva dana. Nijemci su "pobrali" sve medalje. Flensburg se okrunio naslovom prvaka pobjedom protiv Füchse Berlina u finalu, dok je Rhein-Neckar Löwen osvojio broncu protiv rumunjskog Dinama Bukurešta.

Flensburg slavio u finalu

Rukometaši njemačkog Flensburga slavili su u finalu rukometne Europske lige protiv Füchse Berlina u Barclays Areni u Hamburgu rezultatom 36:31. Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Jakobsen sa sedam te Pytlick, Jørgensen i Møller s po šest pogodaka. Naravno, ništa to ne bi prošlo bez raspoloženog vratara pa je tako Kevin Møller dao svoj doprinos s 13 uspješnih intervencija. Kod Füchsea, strijelce su predvodili Tollbring sa sedam te Gidsel sa šest golova, ali uz iznimno loš postotak šuta danskog desnog beka (6/14).

Utakmica je bila iznimno neizvjesna te su momčadi izmjenjivale vodstva, sve dok petnaest minuta prije kraja Flensburgova serija od 3:0 pri rezultatu 23:23 ne odvodi utakmicu u jednom smjeru.

Falio je doprinos jednog od najboljih svjetskih igrača

U tim je trenucima Füchseu falio doprinos jednog od najboljih svjetskih igrača, Danca Mathiasa Gidsela koji je drugo poluvrijeme šutirao, za njega neprepoznatljivih 1/6 iz igre.

Fenomenalni Jakobsen

Junak ovog Final 4 turnira je zasigurno Flensburgov Emil Jakobsen koji je u dvije utakmice šutirao skoro savršenih 18/19. Unatoč problemima s ozljedama tijekom cijele sezone, trener Nicolej Krickau uspio je od svog dolaska osvojiti prvu titulu za klub od dolaska na klupu njemačkog velikana, koji je bio prošlog ljeta.

Danski strateg potpisao je ugovor s Flensburgom na tri godine nakon što je nizao brojne uspjehe s danskim GOG-om i profilirao brojne mlade nade u vrsne igrače današnjice.

Flensburg je ovom titulom postao prvi sjevernonjemački klub koji je osvojio niži rang Europskog kupa još od sezone 1996./97.

Rhein-Neckaru bronca u uzbudljivom susretu

U utakmici za treće mjesto, Nijemci su uzeli još jednu medalju. Rhein-Neckar Löwen je slavio protiv rumunjskog Dinama Bukurešta te minimalnom pobjedom 32:31 osvojio broncu. Junaci pobjede bili su Kohlbacher i Kirkelokke s po šest golova.

Kopirati
Drag cursor here to close