Egipat, Argentina, Bahrein

Hrvatski rukometaši doznali suparnike na Svjetskom prvenstvu

Ovo će biti treće SP za rukometaše na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije, a prvo koje će zajednički organizirati tri države.
Sport / Rukomet | 30. 05. 2024. u 01:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija će igrati u skupini H protiv Egipta, Argentine i Bahreina na Svjetskom prvenstvu 2025., koje će prvi put u povijesti zajednički organizirati tri države, Hrvatska, Danska i Norveška, a ždrijeb je održan u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine će izboriti plasman u drugi dio grupne faze, tzv. Glavnu rundu. U njoj će biti formirane četiri nove skupine spajanjem grupa A i B, C i D, E i F te G i H iz preliminarnog natjecanja. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od skupina Glavne runde će izboriti plasman u četvrtfinale, kojim će započeti nokaut faza natjecanja.

Ovo će biti treće SP za rukometaše na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije, a prvo koje će zajednički organizirati tri države. Hrvatskoj će to biti drugo domaćinstvo SP-a za rukometaše, Danskoj treće, a Norveška će se po prvi put naći u ulozi domaćina.

Hrvatska će biti domaćinom četiri od osam skupina u prvom krugu grupne faze: dvije će ugostiti Zagreb, a po jednu Poreč i Varaždin. Dvije skupine će igrati svoje utakmice u danskom Herningu te još dvije u Baerumu, predgrađu norveškog glavnog grada Osla.

Zagreb i Varaždin će biti domaćini po jedne skupine drugog dijela grupne faze, tzv. Glavne runde, a po jednu skupinu će ugostiti Herning i Baerum, dok će se u Poreču igrati utakmice tzv. Predsjednikovog kupa, za redoslijed od 25. do 32. mjesta.

Po dvije četvrtfinale utakmice će biti odigrane u Zagrebu i norveškom Baerumu, a ta će dva grada ugostiti i po jedan polufinalni dvoboj, a Norveška će biti domaćin finala i utakmice za treće mjesto. Svjetsko prvenstvo će početi 14. siječnja, a završiti 2. veljače sljedeće godine.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva rukometaša 2025. godine:
SKUPINA A (Herning): Njemačka, Češka, Poljska, Švicarska
SKUPINA B (Herning): Danska, Italija, Alžir, Tunis
SKUPINA C (Poreč): Francuska, Austrija, Katar, Kuvajt
SKUPINA D (Varaždin): Mađarska, Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Gvineja
SKUPINA E (Baerum): Norveška, Portugal, Brazil, SAD
SKUPINA F (Baerum): Švedska, Španjolska, Japan, Čile
SKUPINA G (Zagreb): Slovenija, Island, Kuba, Zelenortski Otoci
SKUPINA H (Zagreb): Egipat, Hrvatska, Argentina, Bahrein

Kopirati
Drag cursor here to close