Legenda hrvatskog rukometa

Ivan Čupić završio je igračku karijeru: Odmah dobio novi posao

Legenda hrvatskog rukometa Ivan Čupić oprostio se od rukometne karijere. U četvrtak će sa svojim rukometnim klubom Zagrebom odigrati posljednju utakmicu kao igrač.
Sport / Rukomet | 21. 05. 2024. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trofejnoj sobi sportske dvorane Trešnjevka održana je konferencija za medije rukometnog kluba Zagreb na kojoj je i službeno potvrđeno umirovljenje legende hrvatskog rukometa Ivana Čupića.

Proslavljeni Čupko na kraju aktualne sezone završit će igračku i započeti trenersku karijeru, prenosi Gol.hr

Novi početak

Od sljedeće sezone, naime, naći će se u ulozi pomoćnog trenera Andrije Nikolića.

Osim Ivana, predstavnicima medija na ovu su se temu uvodno obratili i sportski direktor Damir Bičanić, odnosno trener Andrija Nikolić.

"Ipak, glavna tema ove press konferencije je naš Ivan Čupić. Vjerujem da će mu u četvrtak biti zadnja utakmica i da će tu u Kutiji šibica završiti jednu prekrasnu karijeru. Iznimno mi je drago da sam dijelio i minute s njim i da smo zajedno prošli jedan put na kojemu je bilo i pobjeda i poraza. Jedna velika karijera dolazi svom kraju, ali veseli nas da odmah sutradan počinje novo poglavlje u njegovu sportskom djelovanju. Čupkoćse nastaviti kao Andrijin pomoćni trener i ostat će dio naše sportske obitelji", kazao je sportski direktor RK-a Zagreb Damir Bičanić. 

Video: Ivan Čupić najavio odlazak u rukometnu mirovinu

Glavni trener prve ekipe RK-a Zagreb Andrija Nikolić istaknuo je kako je Čupića upoznao prošlo leto kada su počele pripreme kluba.

"Od prvog smo dana počeli razgovarati o rukometu i Ivan je tu pokazao veliki talent i razumijevanje rukometa i zato vjerujem da može imati jednako uspješnu karijeru i kao trener. Ja mu to od srca želim", istaknuo je Nikolić. 

"Ostajem dio obitelji..."

Legendarni Čupić naveo je kako je siguran da će mu u četvrtak biti zadnja utakmica kao igraču. 

"Imamo još dva dana posla i idemo okruniti ovu dobru sezonu s duplom krunom. Već od četvrtka navečer krećemo spremati sve za sljedeću sezonu. Ono što je bitno za ovaj klub je da uvijek napreduje i da ide ka ispunjavanju svojih ciljeva. Drago mi je što ostajem dio ovog tima, dio obitelji i dio jedne rukometne kuće. Nastavljam dalje u drugoj ulozi i tu ću kao i na terenu davati sve od sebe i maksimalno se podrediti rezultatu", istaknuo je Čupić. 

Nije krio zadovoljstvo i zahvalnost treneru Nikoliću jer ga je predložio za trenera. 

"Želim se razvijati kao trener, učiti od iskusnijih i napredovati svakoga dana. Mislim da sam na pravom mjestu za tako nešto. Na kraju, želio bih se zahvaliti svim svojim trenerima i suigračima koji su me trpjeli. Znam da sam često bio težak karakter i da im nije bilo lako sa mnom, ali nadam se da su mi oprostili i da pamtimo samo lijepe dane. Za kraj želio bih se zahvaliti ljudima bez kojih ja ne bih postigao ništa od ovoga i ne bih bio ovdje. To je moja obitelji. Moji roditelji. Moja braća. Moja supruga Nera i moja djeca. Uvijek su mi bili podrška i u nekima od najtežih životnih trenutaka ja bez njih ne bi uspio. Hvala svima i gledamo se dalje u nekim drugim ulogama", naveo je Čupić. 

A pred Zagrebašima za dva je dana vrlo važna utakmica. U četvrtak, 23. svibnja, naime, hrvatski će rukometni prvaci ugostiti našički Nexe u najvećem derbiju hrvatskog rukometa.

Utakmica je na rasporedu u sportskoj dvorani Trešnjevka, s početkom u 18:00 sati. Ulaz za ovu utakmicu je slobodan, a izravni prijenos možete pratiti na programu Max Sport 2 televizije.

Kopirati
Drag cursor here to close