KS

Akcija Omerta - određen pritvor za 5 osumnjičenih za organizirani kriminal

Pripadnici FUP-a proveli su akciju 'Omerta' 26. lipnja pod nadzorom Tužiteljstva KS. Uhićeno je sedam osoba zbog sumnje na prodaju narkotika.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 07. 2024. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva i odredio pritvor za pet osoba koje su uhapšene u okviru operativne akcije "Omerta".

Jednomjesečni pritvor je određen Murisu Hodžiću, Dini Hodžiću, Sulejmanu Haliloviću, Emanu Deviću i Robertu Gubiću, piše Klix.

Ranije je iz Tužiteljstva obrazloženo da je pritvor zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Po istoj odluci Kantonalnog suda u Sarajevu, mjere zabrane određene su za Merjem Mujanić i Muamera Klancu, također uhićene u okviru iste akcije.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a proveli su akciju 'Omerta' 26. lipnja pod nadzorom Tužiteljstva KS. Uhićeno je sedam osoba zbog sumnje na prodaju narkotika.

Izvršen je pretres na deset lokacija na području Vogošće, prilikom čega su pronađeni: određena količina materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja kaznenog djela, kao i drugi predmeti, koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Navedene osobe se sumnjiče da su djelujući kao organizirana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljali opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirali s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close