Zagreb, Split, Bjelovar

Detalji akcije Uskoka u tri grada, među uhićenima poznati pripadnik krim-miljea

Među osumnjičenima je bio i čovjek koji je u krim-miljeu od ranije poznat po financijskim prevarama.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 06. 2024. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je provedena akcija Uskoka na području Zagreba, Splita i Bjelovara. Prema prvim informacijama, akcijom je obuhvaćeno najmanje sedam osumnjičenih koje se tereti za utaju poreza i pranje novca.

Porez su utajivali preko lanca tvrtki, metodom tzv. nestajućeg trgovca. Riječ je o metodi koja godišnje Europskoj uniji napravi štetu od preko sto milijardi eura, doznaje N1. Uskok i policija tijekom sutrašnjeg dana trebali bi službeno potvrditi koliko je štete u ovom slučaju napravljeno hrvatskom budžetu.

Pranje novca

Osim što ih se povezuje s utajom poreza, ove osumnjičene tereti se i za pranje novca. N1 sada doznaje da su novac izvučen iz domaćih tvrtki prosljeđivali off-shore kompanijama te preko njih kupovali kriptovalute. To je, dakle, bio jedan od načina skrivanja ilegalne zarade.

Inače, među osumnjičenima je bio i čovjek koji je u krim-miljeu od ranije poznat po financijskim prevarama.

Šverc droge

Lani je završio pod istragom zbog sudjelovanja u trgovini drogom iz Španjolske, a nakon što je uhićen u BiH, nedavno je izručen Hrvatskoj. Vrlo brzo nakon pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, no sada su mu istražitelji opet pokucali na vrata.

Kopirati
Drag cursor here to close