Istraga u tijeku

Blagaj: Šest osoba napalo mladića, skinuli mu majicu ''Red Army''

U Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdili su kako se napad dogodio, te da su u tijeku istražne radnje.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 08. 2024. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 25. kolovoza u Malom polju kod Blagaja u večernjim satima došlo je do napada u kojem je šest osoba napalo trinaestogodišnjeg mladića.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdili su kako se napad dogodio, te da su u tijeku istražne radnje.

''Oko 22,30 sati u PS Mostar Jug obratio se R.E.(2010) i prijavio da su ga u blizini restorana ''LAKS'' u Malom polju fizički napale 5-6 nepoznatih osoba, te mu skinuli majicu ''Red Army'' i udaljili se u pravcu Sportskog rekreativnog centra Bunica'', navedeno je iz MUP-a HNŽ. 

Reagirao SDA

Nakon sinoćnjeg napada reagirao je i Gradski odbor SDA Mostar navodeći je ovo ''samo samo jedan u nizu upada i napada na civilno stanovništvo i maloljetnike, te da se zbog tog postavlja pitanje da li MUP HNŽ štiti huligane i nasilnike?''.

''Uzimajući u obzir da su ovakvi događaji sve češći, a da se počinitelji i njihovi nalogodavci gotovo nikada ne identificiraju, privedu niti procesuiraju, javnost s pravom postavlja ovo pitanje. S obzirom na neefikasnost MUP-a HNŽ u cilju identificiranja i privođenja osoba koja su počinitelji više istih krivičnih djela, pozivamo FUP, OSU i SIPU da se aktivnije uključe te da zaštite sve građane Mostara od huliganskih i divljačkih grupa, kako bi se spriječila bilo kakva dalja eskalacija, jer se sve češće u javnosti spominje samoorganiziranje građana. Najveća odgovornost je svakako na organima MUP-a HNŽod kojih očekujemo konkretne reakcije i aktivnosti'', navedeno je u priopćenju ove stranke.

Raniji napadi

Podsjećamo, sredinom kolovoza su tri mlađe muške osobe, od kojih je jedna maloljetna, ozlijeđene u parku u naselju Opine, nakon što su fizički napadnuti od strane tri nepoznate muške osobe.

I taj se incident vezao za sukobe navijačkih skupina, iako službeno ništa nije bilo potvrđeno. Isti dan, 15. kolovoza po riječima očevidaca dogodio se incident na vrhu Ulice kralja Tomislava, a kako su javili na vrhu Avenije u jutarnjim satima došlo je do tučnjave skupine muških osoba.

Također, protekli tjedan je zabilježen i napad u selu Baćevići pokraj Mostara gdje je veća skupina muškaraca napala djecu koja su odljepljivali naljepnice uvredljivog sadržaja.

Nakon vijesti o napadu u ovom selu, svoj posjet najavio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji će u Baćeviće doći u ponedjeljak u 10 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close