Bari

Eksplozija na obali Jadrana, najmanje sedam mrtvih

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2015. u 17:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje sedam osoba je poginulo u eksploziji u tvornici pirotehničkih sredstava na obali Jadranskog mora blizu Barija, javili su talijanski mediji.

Eksplozija se dogodila u naselju Modugno, a strahuje se da bi broj stradalih mogao biti veći, jer vatrogasci još uvijek ne mogu pristupiti mjestu nesreće zbog plamena.

Prema policijskom izvještaju, teško je ozlijeđena jedna osoba, dok je šest lakše ozlijeđeno. Talijanski tužitelj Giuseppe Volpe rekao je da će biti potrebno da prođe najmanje jedan dan kako bi se razišao dim poslije čega će vatrogasci moći ući u tvornički prostor.

List Republica prenosi da je prvo eksplodiralo jedno dostavno vozilo, što je izazvalo seriju drugih eksplozija u samoj tvornici koje su trajale oko jedan sat.

Kako je prenio France Press, dva zrakoplova za gašenje požara tipa Canad Air su vodenim bombama pokušavali obuzdati požar izazvan eksplozijama kako ne bi zahvatio obližnju šumu. Tvornica je radila punom parom jer u ovo doba, zbog mnoštva praznika, potražnja za vatrometom je povećana, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close