Droga

G. Vakuf: 22-godišnjak prodavao drogu; Konobar u kafiću krio speed

Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2016. u 09:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Detašmana FUP-a iz Travnika u kordiniranim aktivnostima sa službenicima MUP-a SBŽ su proveli uspješnu akciju na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga na području Gornjeg Vakufa.

U proteklom periodu su prikupljena saznanja da osoba injicijala M.S. rođen 1994. godine iz Gornjeg Vakufa prodaje opojnu drogu speed i extazi osobama mlađe životne dobi na području grada. Pribavljena je naredba za pretres stana općinskog suda Bugojno, te je izvršen pretres stana kojeg koristi osumnjičeni.

Tom prilikom pronađeno je oko 10 grama materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, te 10 tabletica za koje se sumnja da je u pitanju extazi. Osoba je lišena slobode, a po završetku kriminalističke obrade osoba je predata na dalje postupanje županijskom tužiteljstvu Travnik, navedeno je iz MUP-a SBŽ.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBŽ Travnik su uz pomoć službenika Jedinice za podršku, izvršili pretres ugostiteljskog objekta 'Nobel' u Travniku.

Pretres je izvršen po naredbi općinskog suda Travnik, a prilikom pretresa kod jednog od konobara pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, na podu ugostiteljskog objekta pronađena je odbačena materija za koju se sumnja da je u pitanju marihuana, dok su na vanjskom šanku pronađeni tragovi konzumiranja opojne droge speed, za što je osumnjičen jedan od konobara.

Osobe inicijala M.S. i R.I., obje iz Travnika su zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga lišene slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada. Po okončanju svih istražnih radnji u ovom predmetu, protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

Kopirati
Drag cursor here to close