Oprezno

Gužve zbog prometne u Počitelju

Na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija prometa je slabog do umjerenog intenziteta, ali se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačana frekvencija vozila, posebno na prilazima gradskim centrima.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2024. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometna nesreća koja se u nedjelju ujutro dogodila na magistralnom putu M17 u mjestu Počitelj stvorila je prometne gužve.

Za sada nema detalja oko ove prometne nesreće u kojoj su, prema prvim informacijama sudjelovalal tri vozila.

Kako je izvijestio BiHAMK, na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija prometa je slabog do umjerenog intenziteta, ali se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačana frekvencija vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uvjeti za vožnju su povoljni.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Doljani duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta.

Iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obvezno koriste sigurnosni pojas.

''Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa kako bi se izbjegla rizična pretjecanja'', naveli su.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close