Dio izbjegličkog vala?

Jedan od napadača ušao u Europu preko Grčke početkom listopada?

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 17:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki zamjenik ministra policije Nikos Toscas izjavio je u subotu poslijepodne za Reuters da je napadač kraj kojega je pronađena sirijska putovnica 3. listopada registriran na grčkom otoku Lerosu i da je u Europu stigao kao dio migrantskog i izbjegličkog vala!

''Vlasnik putovnice došao je preko otoka Lerosa 3. listopada, gdje je registriran sukladno pravilima Europske unije'', rekao je kratko Toscas.

Grčka policija nešto kasnije je objavila kako su dvije osobe za kojima traga francuska policija registrirane u Grčkoj u imigrantskom valu ranije ove godine. Francuske vlasti zatražile su provjeru putovnice te otisaka prsta za dvojicu muškaraca za koje su sumnjali da su stigli s migrantima preko Grčke.

No, to ne mora značiti da se terorist pod krinkom izbjeglice ušuljao u Europu niti da je osoba s putovnice terorist. Tek se mora utvrditi kome zaista pripada putovnica, upozorava Reuters koji dodaje kako su sirijske putovnice zapravo vrlo vrijedne onima koji pokušavaju doći do Europe.

Podsjetimo, do sada su identificirana dva napadača, a pored ovoga iz Sirije identificiran je još jedan napadač koji je vlasnik egipatske putovnice.

Svjetski mediji danas su prenijeli kako je među napadačima u kazalištu Bataclan bila i jedna ženska osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close