Dvije akcije

Mostar: Policija pronašla laboratorij, vlasnik stana travom začepio odvod u zgradi

Vlasnik stana je biljnu materiju pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika na pretres tako da je odbacio određenu količinu opojne droge u odvod.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 07. 2024. u 17:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 5.7.2024. godine policijski službenici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su izveli dvije operativne akcije na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama.

Kako doznajemo iz MUP-a, u prvoj akciji policijski službenici su u Mostaru lišili slobode A. M. (1985) iz Mostara od koga je pretresom privremeno oduzeta jedna pvc-vrećica sa sadržajem NN biljne materije, koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan mobilni telefon.

  / Zaplijenjena marihuana i oprema | Izvor: MUP HNŽ

U drugoj operativnoj akciji policijski službenici su po Pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršili pretres stana u Ulici Zrinjski Frankopana u Mostaru vlasnika A. S. (1984) iz Mostara.

Pretresom predmetnog stana pronađeno je i privremeno oduzeto: kompletan laboratorij (oprema) za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene NN biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice.

  / Zaplijenjena oprema | Izvor: MUP HNŽ

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na 4. katu, izvršen je očevid u stanu na prvom katu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, gdje je vlasnik stana izvadio NN biljnu materiju a koju je A.S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika na pretres stana, na način da je odbacio određenu količinu opojne droge u odvod WC-a svog stana.

Sa navedenim aktivnostima upoznat dežurni županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close