Akcija Pink 3

Mostarac među uhićenima zbog organiziranja prostitucije u Crnoj Gori

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2015. u 16:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija uhitila je tri osobe zbog sumnje da su na području više primorskih općina ugovarali i organizirali pružanje seksualnih usluga za novac, a u te svrhe koristili su državljanke iz zemalja okruženja.

U akciji "Pink 3" uhićeni su žena čiji su inicijali M.M. (29) iz Loznice, sa boravkom u Budvi, muškarac S.P. (33) iz Mostara, sa boravkom u Budvi, i muškarac B.C. (54) iz Bara, priopćila je crnogorska Uprava policije.

Oni su osumnjičeni da su pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima i na drugim lokacijama, organizirali tijekom lipnja i srpnja, prenosi Srna. Osumnjičeni će danas biti predati tužiteljstvu u Kotoru na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo 'Posredovanje u vršenju prostitucije'.

Akcija "Pink 3" nastavak je aktivnosti pripadnika Uprave policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prostitucije i posredovanja u vršenju prostitucije. Pripadnici ovog odsjeka prije tri dana u akciji "Kamp" uhitili su 65-godišnju S.J. iz Podgorice zbog sumnje da je počinila kazneno djelo 'Posredovanje u vršenju prostitucije'.

Ovo je, od početka 2014. godine do danas, sedma ovakva aktivnost policije, jer su službenici ovog odsjeka tijekom 2014. godine realizirali pet predmeta koji se odnose na suzbijanje posredovanja u vršenju prostitucije i uopće prostitucije kao društveno negativne pojave.

Od tih pet predmeta iz prošle godine u dva su, kako se sumnja, kaznena djela počinjena na organiziran način. U predmetima iz 2014. godine ukupno je uhićeno 12 osoba osumnjičenih da su ugovarali i organizirali pružanje seksualnih usluga za novac, objavila je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close