Ugrožavanje sigurnosti

Mostarac osuđen zbog prijetnji novinaru

Općinski sud u Mostaru je donio pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Himzu Šemića zbog kaznenog djela "Ugrožavanje sigurnosti".
Vijesti / Crna Kronika | 23. 09. 2024. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Općinski sud u Mostaru je donio pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Himzu Šemića, (1968.), iz Mostara, zbog kaznenog djela "Ugrožavanje sigurnosti" iz čl. 183. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i izrekao mu uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 (jedan) mjesec, a koja se neće izvršiti ukoliko za vrijeme od 1 (jedne) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ, Himzi Šemiću stavljeno je na teret da je dana 10. rujna 2023. godine, oko 17:40 sati, ispred objekta u vlasništvu oštećenog novinara S. H. iz Sarajeva, u naselju Blagaj, Grad Mostar, na način da je s mjesta suvozača u privatnom motornom vozilu Golf VI, prolazeći pored oštećenog, kroz otvoreni prozor oštećenom uputio ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov život ili tijelo, što je oštećenog uznemirilo i izazvalo strah za njegov život.  

Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom kaznenopravnom sankcijom, a naročito nakon njegovog priznanja počinjenja kaznenog djela, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja, te da će utjecati na osuđenika da ubuduće ne čini ovakva niti druga kaznena djela, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close