Rak bh. društva

Munjić: FUP fokusiran na visoku korupciju

Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak, koji razara cjelokupan sustav i s kojim se pravosudne institucije i policijske agencije moraju obračunat
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2024. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić oglasio se nakon današnje policijske akcije kodnog naziva 'OTA Landfill', a odnosi se na bivšu upravu Autocesta Federacije BiH.

Munjić naglašava da je, od imenovanja na mjesto rukovoditelja Federalne uprave policije, inzistirao da policijski službenici u fokus svog rada stave koruptivne predmete, posebno predmete visoke korupcije.

''Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak, koji razara cjelokupan sustav i s kojim se pravosudne institucije i policijske agencije moraju obračunati.

Federalna uprava policije ostat će, i u narednom periodu, fokusirana na dokumentiranju i istraživanju predmeta visoke korupcije, a napadi na Federalnu upravu policije – kojim smo izloženi u vrijeme otkad je intenziviran rad na koruptivnim predmetima – neće nas spriječiti u borbi protiv korupcije.

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati još ovakvih i sličnih predmeta s obzirom na to da Federalna uprava policije provodi više istraga u odnosu na koruptivna krivična djela i javne dužnosnike.

Koristim ovu priliku da zahvalim federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, koji su dali maksimalnu podršku Federalnoj upravi policije kad je riječ o reorganizaciji, jačanju između ostalog i Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, ali i materijalno - tehničke opremljenosti'', navodi direktor FUP-a Vahidin Munjić, propćeno je iz FUP-a.

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova za N1he rekao da je u lipnju pokrenuta istraga u vezi ovog predmeta.

''Danas se sve to provodi, događaju se uhićenj. Svi su na terenu, tu je i tužiteljstvo, radi se. Ovo sam ja najavljivao kako u vašim emisijama tako i na ostalim medijima da će se desiti određene stvari kada je riječ o borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala itd. Tada većina medija to nije shvaćala i vjerojatno su i građani mislili da su to samo bombastične izjave ministra Rame Isaka. Međutim, Isak je ministar koji je radio svoj posao i koji je u potpunosti davao podršku FUP-u. Zasluge pripadaju direktoru i operativcima FUP-a i tužilaštvu koje trenutno radi na ovom predmetu'', naveo je Isak.

Dodao je da ovo nije jedini predmet već da ima još nekoliko njih na kojima rade.

''I ubrzo će biti ovakvih sličnih i još većih akcija. Vidite i sami kakvi se iznosi spominju u pomenutim akcijama, kojim se sredstvima raspolagalo i kakve smo mi sve pritiske morali trpjeti i tko je koga sve koristio da bi na neki način nanosio štetu pa u nekim dijelovima i medijski te putem postupaka koji su se javnosti pokušali poduzeti protiv ove institucije. Institucija je pokazala da radi svoj posao'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close