Sarajevo

Napadnut ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić

Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, unatoč jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba, navedeno je u priopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 08. 2024. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 21. kolovoza se u Sarajevu dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, bilo meta napada od strane drugog automobila. Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, unatoč jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba, navedeno je u priopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve sudionike u prometu velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimiranju osobe koja je izazvala incident, naveli su.

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i poduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnost ministra, ali i svih građana.

''Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinitelj adekvatno sankcionira u skladu sa zakonom'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close