Vijeće ministara

Konaković zatražio da se prekine policijska suradnja Srbije i BiH, Nešić poručio da nema ništa od toga

Govoreći o policijskoj suradnji Srbije i BiH Nenad Nešić tvrdi da je Elmedin Konaković 'danas pokušao centralizirati BiH'.
Vijesti / Politika | 31. 07. 2024. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnje sjednice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine uslijedila su obraćanja javnosti prilikom čega je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić komentirao namjeru ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da na dnevni red stavi povlačenje odluke o ranije potpisanom sporazumu o policijskoj suradnji između BiH i Srbije.

Govoreći o tome Nešić tvrdi da je Konaković 'danas pokušao centralizirati BiH'.

''Pokušao je ukinuti ovlaštenja MUP-a Republike Srpske i evo ja kao ministar koji dolazi iz RS želim reći da mi to danas nismo dozvolili, glasali smo protiv takvog jednog njegovog prijedloga. I želim reći da policijska suradnja koja postoji između BiH i drugih država regiona je tako dobra, mi surađujemo, imamo veliki broj sporazuma i policijskih akcija i ne vidim da bilo što tu trebamo mijenjati. I evo da poručim gospodinu Konakoviću da nema ništa od ukidanja ovlaštenja MUP-u RS. Centralizacija ne može proći sve dok u institucijama BiH sjede koalicioni partneri iz Republike Srpske, na čelu sa SNSD-om'', naveo je Nešić.

Isto je poručio i Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

''Namjera Konakovića je van pameti, te da nisu u skladu s Ustavom BiH. Vrlo često, u njegovim istupima ne vidim razliku između njega i Bakira Izetbegovića'', poručio je, između ostalog, Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close